İYİ Parti’den Alişan’a sert tepki

İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, medyada “Alişan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e cevap verdi” başlığıyla yer bulan haberlere dair bir açıklama yaptı.

“Kahraman ordumuzun imza attığı başarıların ve teröre karşı yürüttüğü operasyonların herhangi bir siyasi parti ya da görüş için manivela olarak kullanılmak istenmesi büyük bir yanlıştır” diyen İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanı ve bazı sanatçıların Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düzenledikleri gezi kamuoyunda bazı tepkilere yol açmıştır. Bu tepkilerden de anlaşılacağı üzere milletimiz bu tür magazinel olaylara prim vermeyen bir anlayışa sahiptir.

Bu gerçek ortadayken bu sanatçılardan birinin hala bir takım açıklamalarla gündeme gelmeye çalışması, bir siyasi parti genel başkanını hedef alan ifadelerde bulunması olsa olsa bahsi geçen kişi için bir talihsizliktir.

Şayet bu tür açıklamaların sebebi kendini gösterme ve dikkat çekme duygusuysa bu kişiye tavsiyemiz faaliyet yürüttüğü sanat alanıyla ilgili çalışmalarla gündeme gelmesidir. Bunun dışındaki açıklamaları, ilgi görme gayreti ve elbette ki haddi aşan ifadeleri kendisi açısından itibar kaybından başka bir duruma yol açmayacaktır.”

***

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in, ünlülerin Hatay ziyareti için ‘İktidara gelirsek o sanatçılara selam vermeyeceğiz’ sözlerini cevaplayan şarkıcı Alişan, “Bence selam vermeyi falan bırakın” demişti.

Oylum Talu'nun sunduğu ‘Burası Haftasonu’ programına konuk olan Alişan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, ünlülerin Hatay ziyaretine yönelik eleştirilerine yanıt vermiş ve "Biz oraya bir partinin kongresine gitmedik. Afrin'de devleti, bayrağı için savaşan, sınırlarımızı terörden temizlemeye çalışan askerlerimize gittik" demişti.

Meral Akşener’in, "Biz iktidara gelirsek o sanatçılara selam vermeyeceğiz" şeklindeki sözlerini hatırlatan Alişan, şunları kaydetti:

“Bence selam falan vermeyi bırakın. İktidara gelirseniz bizi Türk vatandaşlığından çıkarın. Suçumuz Türk askerini ziyaret etmek. Bizi Süleyman Demirel çağırdığında da gidiyorduk. Mesut Yılmaz başbakandı. O çağırdığında da gidiyorduk. Ben kaç kere DSP kongresinde konser verdim. Hatta Bülent Ecevit'in aday olduğu ve seçildiği kongrede konser verdim. Böyle bir şey olmadı. Şu anda bir partinin kongresinde konser ver, bittin yani..."