İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Cennet Koyu’ndaki Hazine arazisinin satışı nedeniyle tespit edilecek tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki ilgili personel hakkında ‘idari yargı kararlarını yerine getirmemek suretiyle görevi kötüye kullanma’ suçundan soruşturma ve kamu davası açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti'den Cennet Koyu'ndaki Hazine arazisinin satışı hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Cennet Koyu’ndaki Hazine arazisinin satışı nedeniyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile tespit edilecek tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki ilgili personel hakkında soruşturma ve akabinde kamu davası açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ANKA'nın aktardığına göre, Ergun’un Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu dilekçesinde, Cennet Koyu’ndaki idari işlemlerin iptali ve yürütmesinin durdurulması yönünde verilen kesin mahkeme kararlarının kamu görevlileri tarafından yerine getirilmediği belirtildi.

Devir ve tescil işlemlerinin Danıştay kararına rağmen gerçekleştirilmiş olmasını “hukuki dayanaktan yoksun kalmış olması nedeniyle yolsuz tescil durumu” olarak niteleyen Ergun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, resen tespit edilecek sair sebeplerle şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılmasını talep etti. İYİ Partili Ergun, “İYİ Parti olarak, bu hukuksuzluk ve yağma düzeni ile mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

ÖZELLEŞTİRME KARARI İKİ KEZ İPTAL EDİLMİŞTİ

Cengiz İnşaat, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Cennet Koy'da Hazine’ye ait araziye turistik tesis ve rezidans yapmayı planlıyor.

Mehmet Cengiz, Cennet Koyu için iki kez girişimde bulunmuştu.

Danıştay 13. Dairesi, Cennet Koyu’ndaki 2 milyar 100 milyon TL değerindeki 700 dönümlük kamu arazisinin özelleştirme kararını daha önce iki kez iptal etmişti.

Danıştay kararına rağmen Cengiz İnşaat bu proje için ise Bulgari ile anlaşmıştı.

Cennet Koy'da Hazine’ye ait araziye yapmayı planladığı turistik tesis ve rezidans projesi için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptığı ÇED başvurusu sonuçlanmıştı.

Bölge halkı, Cennet Koyu'nun talan edilmesine karşı mücadelesini sürdürüyor.