İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Maraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle ‘milli yas’ edilmesi çağrısında bulundu.

İYİ Parti'den deprem nedeniyle 'milli yas' ilan edilmesi çağrısı

İYİ parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 1121 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 bin 634 kişinin yaralandığı Maraş merkezli deprem nedeniyle ‘milli yas’ ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti olarak bu süreçte Milletimizin hassasiyetini, birlikteliğini vurgulamak ve dünyaya daha iyi gösterebilmek adına ülke sathında Milli Yas ilan edilmesi çağrısında bulunuyoruz. Gün beraberlik günü; devlet-millet el ele vererek mücadele ve yaraları sarma günüdür” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş'ta sabaha karşı gerçekleşen 7.7'lik depremin ardından öğlen 13.24 itibariyle ilk belirlemelere göre 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ilk deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7.7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor.

AFAD’ın verdiiği bilgiye göre 7.7 büyüklüğündeki deprem ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

Saat 4.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 4.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 4.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti.

İkinci deprem ise öğlen saat 13.24 itibariyle gerçekleşti. Kahramanmaraş Elbistan merkezli olduğu belirtilen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde de çok sayıda bina çöktü.