Kurucusu olduğu İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız, yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin soruya yanıt verdi. Yeni bir parti kurmaya yeşil ışık yakan "Ben parti kurma işlerine kapalı birisi değilim. Zaten 6 yıl önce kurdum. Nasıl yapılıp edildiğini de bilirim" dedi.

İYİ Parti'den istifa eden Taylan Yıldız'dan 'yeni parti' sorusuna yanıt
Fotoğraf: Instagram | @taylanyildiz

İYİ Parti'nin kurucularından olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Üyesi Taylan Yıldız, bugün yaptığı açıklama ile partiden istifa ettiğini duyurdu.

İstifasının ardından halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın sorularını yanıtlayan Yıldız, yeni parti kuracağı iddialarına yanıt vererek, yeşil ışık yaktı. 

"Öncelikle istifa nedenim sistemsel. Şu aşamada ne yapacağımı bilmiyorum. Ben milletvekili adayı olup olmayacağımı bile Twich’te anket yaparak sordum" diyen Yıldız, "Ben parti kurma işlerine kapalı birisi değilim. Zaten 6 yıl önce kurdum. Nasıl yapılıp edildiğini de bilirim. Konu parti kurmak değil. Konu gerçekten gençlerin sesini Ankara’ya duyurabilen sistemli organize tavanla tabanın arasındaki ilişkinin hiç kopmadığı bir sistem kurmak” şeklinde konuştu.

Uzun süredir çalışmalar yürüttüğünü belirten Yıldız, "Yol haritanızı belirlemenizi sağlayacak olan talep ne yönde?" sorusuna "Gençlerin sesini bir oluşum olarak bir araya getirme yönünde. Bu durum anketlerde de böyle" diyerek yanıt verdi.

İMAMOĞLU İLE YOL YÜRÜR MÜ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yakın ilişkileri hatırlatılan Yıldız, "İmamoğlu ile yol yürümeniz mümkün mü?" sorusuna da yanıt verdi. Yıldız, "Ben aslında meselenin çerçevesini videoda da çizdim. Hedefim her zaman gençlerin sesinin siyasette daha fazla yer alması... Kişi ya da kişilerden bağımsız bir söylem bu. Bu söylem nerelerde karşılık bulur şu günden bilemem" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in istifa ile ilgili herhangi bir temasta bulunmadığını belirten Yıldız, "Belki de görmemiştir. Bilemiyorum" diyerek, parti kurmaylarının da kendisiyle bir temas kurmadığını söyledi.