İYİ Parti, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile AKP’nin 20 yıllık iktidarı sonucunda ekonomide gelinen son durumu anlattı. Videoda, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iddialarına karşı yurttaşın gerçeğine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Parti, ekonomideki çöküşü video ile anlattı
Fotoğraf: Depophotos

İYİ Parti, yaşanan ekonomik çöküşü bir video ile anlattı.

Partinin sosyal medya hesabından paylaşılan video, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali almış başını gidiyor" ifadeleriyle başlıyor. Erdoğan'ın ifadeleri sırasında çöpten plastik ve yiyecek toplayan kadınların görüntüsüne yer veriliyor.

Yurttaşların, alım güçlerindeki zorluğu anlattığı videoda devamla Erdoğan’ın yıllar önce kullandığı "Ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür" ifadeleri yer alıyor.

Videoda, yurttaşların girdikleri ucuz gıda kuyrukları ve gıda fiyatlarında, akaryakıtta yaşanan rekor artışlar anımsatılıyor.

Yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını aktardıkları videonun son bölümünde, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ekonomiye ilişkin yaptığı "Ekonomi canlı, işler iyi" değerlendirmeleri ve Erdoğan’ın "Benden başka bir şey beklemeyin" yorumu yer alıyor.