İYi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti olarak başörtüsüne ilişkin yapılacak olan komisyon çalışmalarına kendi hazırladıkları öneri ile katılacaklarını açıkladı. Zorlu, "Eğer iktidar gerçekten bu konuyu çözmek istiyorsa burada bir siyaset mühendisliği yoksa bizim bu teklifimizi dikkate almasını kesinlikle kendilerine tavsiye ediyoruz" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: Başörtüsü konusundaki komisyon çalışmalarına katılacağız

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKP'nin başörtüsü teklifine ilişkin hazırlanacak olan komisyon çalışmalarına katılacaklarını açıkladı.

Partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zorlu, AKP'nin başörtüsü teklifine ilişkin "İYİ Parti olarak başörtüsü konusundaki komisyon çalışmalarına katılacağız. Bu konunun bir an evvel gündemden düşmesini istiyoruz. Eğer iktidar gerçekten bu konuyu çözmek istiyorsa burada bir siyaset mühendisliği yoksa bizim bu teklifimizi dikkate almasını kesinlikle kendilerine tavsiye ediyoruz" dedi.

Makul çoğunluğun kabul edeceği bir çerçeve ile düzenlemenin yapılması gerektiğini belirten Zorlu, şunları söyledi:

"Başörtüsü ile ilgili düzenleme konusu, çok hassas yaklaştığımız bir konu. Sayın milletvekilimiz Lütfü Türkkan’ın dosyasıyla aynı güne getirilmesi sebebiyle o günkü görüşme gerçekleştirmedik. Bunu ilkesel olarak doğru bulmuyoruz. Sayın Genel Başkanımız, bu konuda, yetkili kurullarımızla bir temas gerçekleştirdi. Bu konuyla ilgili komisyondaki çalışmalara katılacağız. Ancak, idare kurulumuzdan elde ettiğimiz ve benim açıkladığım bir hassasiyetimiz vardı. Burada tüm vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını dikkate alan bütün kesimleri bu konuda katkı vermeye çağırabilecek bütün vatandaşlarımızı kuşatan bir anlayışı değerlendiriyoruz. Bunun bir an önce vatandaşlarımızın gündeminden düşmesi gerektiğine inanıyoruz.

Makul çoğunluğun en azından kabul edeceği bir çerçeve ile düzenlemenin yapılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Bu anlamda katkı vereceğiz. Kendi teklifimizle hazırladığımız bir öneri. Eğer iktidar gerçekten bu konuyu çözmek istiyorsa burada bir siyaset mühendisliği yoksa bizim bu teklifimizi dikkate almasını kesinlikle kendilerine tavsiye ediyoruz. Çünkü milletimizin huzurunda büyük bir şeffaflıkla bu süreci götürmeye devam edeceğiz."

"HDP KONUSUNDA GÖRÜŞMELERİMİZ NETTİR"

Zorlu, HDP’nin kapatılması halinde HDP’lilerin Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi listelerinden seçimlere gireceği iddiasının sorulması üzerine, “HDP konusunda görüşmelerimiz nettir. Genel Başkanımızın en başından bu yana değerlendirmeleri bu yöndedir. Millet İttifakı’nda ya da Altılı Masa’da bu parti yer almamalıdır. Yeni bir değerlendirmeye de bu konuda açık olmadığımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.

ZORLU'DAN SADATA REKLAM TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de katıldığı programda ekrana SADAT reklamının yansıtılmasına ilişkin de konuşan Zorlu, “Seçim güvenliği, gerçekten ülkemizin şu anda en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi. Daha önce gerek referandumda gerek seçimlerde bununla ilgili birçok acı tecrübemiz malum. Böyle bir şey asla kabul edilebilir değil. Bunun detaylarının, arka planının mutlaka araştırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.