İYİ Parti’nin bazı büyükşehir belediyelerini kendilerine bırakılmasını istediği, CHP’nin de bu görüşe olumlu yaklaştığı yönündeki haber, İYİ Parti’den resmi olarak yalanlandı.

Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Parti’den ‘CHP bazı illeri verebilir’ haberlerine yalanlama
Fotoğraf: DepoPhotos

İYİ Parti Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İde, yaptığı yazılı açıklama ile CHP’nin bazı büyükşehir belediyelerini İYİ Parti’ye verebileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Bugün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan haberde, İYİ Parti’nin Adana, Mersin ve Manisa gibi bazı büyükşehirlerde kendi adaylarının desteklenmesini istediği, CHP’nin de bu görüşe olumlu yaklaştığı iddia edilmişti.

Murat İde’nin imzasıyla yayınlanan tekzipte, “Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde, kulis bilgisi olduğu iddiasıyla yayınlanan haberde, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayın Genel Başkanlarına, ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yardımcılarına atıfla, bazı iddialar yer aldı” dendi.

“İYİ Parti’nin, Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için, bazı Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili talepte bulunduğu, CHP yönetiminin de bu talebe olumlu yaklaştığı iddiasını barındıran söz konusu haberdeki iddia ve içeriklerin gerçek dışı olduğunu üzülerek bildirmek isteriz” ifadelerini kullanıldığı açıklama şöyle devam etti:

“Ne Sayın Burak Akburak ve Sayın Ahmet Akın arasındaki görüşmede, ne de, bir nezaket ziyaretinden ibaret Sayın Genel Başkanların görüşmesinde, yerel seçimler üzerine konuşma geçmemiş, hatta bu konu gündeme dahi gelmemiştir.

Kimsenin şüphesi olmasın ki, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, her konuda olduğu gibi, önümüzdeki süreçle ilgili olarak da, açık ve şeffaf bir yol haritası ile hareket edecektir.

Meslektaşlarımızın, kulis bilgileri konusunda daha dikkatli olmalarını, en azından doğrulatma konusunda asgari düzeyde mesleki önlem almalarını beklediğimizi bildirir, iyi çalışmalar dileriz.”