İYİ Partili Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 'İYİ Parti bugün itibarıyla Altılı Masa'nın bir paydaşı mı?' sorusuna, "Genel Başkan ortak adaya kazanacak adayı ekleyen iradeyi temsil ediyor. Hala aynı yerde duruyor. Kabul görmeyen iradenin ne dediğini dinleyeceğiz" dedi.

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan "Altılı Masa'nın paydaşı mısınız?" sorusuna yanıt

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun 13'üncü toplantısında gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, 'İYİ Parti bugün itibarıyla Altılı Masa'nın bir paydaşı mı?' sorusuna, "İYİ Parti'yi masaya altı kişinin mutabakatıyla alınacak iradesiyle yani orta şuur dediğimiz alana teklifini sunuyor. Milletin kazanacak diye arkasında durduğu ümidin sesini duyun diyen tarafız. 5 parti Kemal Kılıçdaroğlu'nu söylüyor, biz altıncı paydaş olarak diyoruz ki millet 'kazanacak aday' diye bu iki belediye başkanını önemsiyor" ifadelerini kullandı.

"Genel Başkan ortak adaya kazanacak adayı ekleyen iradeyi temsil ediyor. Hala aynı yerde duruyor" diyen Ağıralioğlu, şunları söyledi: "Kabul görmeyen iradenin ne dediğini dinleyeceğiz. Yani bunu kabul etmiyorsanız milletinize ne diyeceksiniz, nasıl yanıtlayacaksınız. Meral Akşener'in masaya teklifinin, İYİ Parti'nin masaya teklifinin siz ne diye savuşturacaksınız, onu dinleyeceğiz. İYİ Parti bizim teklifimize cevap verecek olanların cevabının mahiyetine bakacak. Aynı zamanda bu cevamı millete de takdim edecek."

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 'göreve' çağırdı. Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" diye konuştu.

Akşener açıklamasında, "Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Devşirme siyasetin hınk deyicisi olamayacaktır" ifadelerini kullandı.