İYİ Parti Genel Sekreteri Avukat Uğur Poyraz, "Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. 'Başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini çok isterim" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Genel Sekreteri Poyraz: Akşener'in 'başbakan adayıyım' kararını gözden geçirmesini isterim

İYİ Parti Genel Sekreteri Avukat Uğur Poyraz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin "Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. Akşener'in ‘başbakan adayıyım’ kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef Sayın Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var" ifadelerini kullandı.

Poyraz, tv100'de yayınlanan 'Ankara'da Neler Oluyor' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'nin 29 yaşındaki Kadir İstekli ile 'evlendirilmesi' konusunda davaya müdahil olacaklarını belirten Poyraz, "Bu istismarın da ötesinde bir zulüm. Acı olan şey medyaya yansıyan 1 tane olay. Türkiye’de buna benzer birçok dram var. Biz hukuki süreçlerinde müdahil olacağız, takip edeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e gerçekleştirdiği yumruklu saldırıya yönelik de konuşan Poyraz, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Poyraz, "Hüseyin Örs'ün şimdi durumu daha iyi, hayati riski yok. Bununla ilgili suç duyurumuzu hazırladık. Bu açıkça adam öldürmeye teşebbüstür. Doktorların beyanı 2-3 dakika daha geç gelseydi bugün Hüseyin Örs aramızda olmayacaktı" ifadelerini kullandı.

"ADAY, OCAK AYINDAN SONRA BELLİ OLUR"

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına yönelik değerlendirmelerde bulunan Poyraz, "Sayın Kemal Bey’in açıklamalarından aday olduğuna ilişkin bir kanaat oluşuyor ama Kemal Bey’in de adaylık açıklaması yok. Ocak ayından sonra aday belli olur. Bu toplantıdan sonra müzakereler başlamış olur. Önemli olan ‘Ben adayım’ deme iradesinin ortaya konulması. Bu anlamda Lütfü Savaş Bey’i tebrik ediyorum. En azından şarta bağlı deklarasyonda bulundu. ‘Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu aday olmazsa ben buna talibim’ dedi. Bu bir deklarasyon" şeklinde konuştu.

Akşener'in 'Başbakan adayıyım' sözlerini gözden geçirmesini istediğini söyleyen Poyraz, "Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. Meral Akşener'in başbakan adayıyım kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef Sayın Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var" dedi.

Poyraz, partisinin oy oranının yüzde 18-20 bandında gittiğini ifade etti.