İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk, TURKCELL A.Ş. tarafından, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarında kullanılması şartı ile verilen 400 bin liranın İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin aile yakınlarının tatil amaçlı konaklama giderlerinin karşılanmasında kullanıldığını söyledi.

İYİ Partili Koncuk: İzmir İl Milli Eğitim Müdürü, kurum parası ile ailesini tatile gönderdi

BİRGÜN İZMİR

İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk, TURKCELL A.Ş. tarafından, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarında kullanılması şartı ile verilen 400 bin liranın İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin aile yakınlarının tatil amaçlı konaklama giderlerinin karşılanmasında kullanıldığını söyledi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

TURKCELL A.Ş tarafından, 16.11.2017 tarihinde, Ziraat Bankası Konak Şubesi'nin Mesleki Gelişim Akademisi hesabına aktarılan 400 bin Türk lirasının, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince mevzuatı ve amacı dışında kullandıklarıyla ilgili olarak bir soruşturma açıldığını belirten Koncuk, paranın İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarında kullanılması şartı ile verildiğini kaydetti.

Açılan soruşturma kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin aile yakınlarının tatil amaçlı konaklama giderinin TURKCELL A.Ş. tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına aktarılan paradan karşılayarak menfaat sağladığının anlaşıldığını belirten Koncuk, "Yahşi hakkında disiplin yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125 inci maddesine göre kademe ilerlemesinin durdurulması, idari yönden yöneticilik görevinin üzerinden alınması 'getirilen disiplin cezası idari yönden yöneticilikten alınmasını gerektiren niteliktedir' adli yönden valiliğine suç duyurusunda bulunulması ve mali yönden zararın tazmin edilmesi yönünde teklifler getirilmiştir" dedi.

"BU KUSURLARA RAĞMEN NEDEN MAKAMINDA TUTULMAKTADIR?"

Koncuk konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplanması için soru önergesi verdi. Koncuk tarafından verilen soru önergesi şu şekilde;

1. Disiplin kusuruyla doğrudan fiiller karşılığında kademe ilerlemesinin durdurulması yerine neden 657 sayılı Kanunun 125 inci maddesine göre kınama cezasına çevrilmiştir?

2. Kendisine ait olmayan, koruması gereken kurum parası ile ailesini tatile gönderen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, bu büyük kusurlarına rağmen, neden İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamında tutulmaktadır? Görevden almayı düşünmüyor musunuz?

3. Türkiye'nin 3. büyük ili olan İzmir gibi önemli bir ilimizde, kuruma ait olan parayı korumak yerine, aile fertlerini tatile gönderen Ömer Yahşi'ye olaydan sonra nasıl güven duyulacaktır?

4. Kurum parasını kendisi için kullanan Ömer Yahşi'nin İl Milli Eğitim Müdürü olarak devam etmesinin, diğer insanlara kötü bir örnek olacağını düşünmüyor musunuz?

5. Ömer Yahşi ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Bulunulduysa sonuç nedir?

iyi-partili-koncuk-izmir-il-milli-egitim-mudur-omer-yahsi-kurum-parasi-ile-ailesini-tatile-gonderdi-655357-1.