Meclis'te, bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk atarak Örs'ün yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP’li Zafer Işık’ın ismi AKP’nin  28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçim listelerinde yer almadı.

Kaynak: DHA
İYİ Partili vekile yumruk atan AKP’li Zafer Işık aday gösterilmedi
Zafer Işık

AKP'nin 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçim listelerinde yer alacak milletvekili adaylarının isimleri belli oldu. AKP, 2 seçim bölgesinden oluşan Bursa’da 20 milletvekilini aday olarak gösterirken listede Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk atarak, yoğun bakımda tedavi görmesine neden olan 27’nci dönem milletvekili Zafer Işık yer almadı.

Bursa’da; Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli ile Büyükorhan ilçelerini kapsayan ve 1 milyon 221 bin 316 seçmenin oy kullanacağı 1’inci seçim bölgesinde Efkan Ala, Refik Özen, Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Yavuz, Ahmet Yıldız, İrfan Akkaya, Ömer Faruk Temiztürk, Semih Peksert, Mihrimah Kocabıyık’ı, Yıldırım AKP listelerinden aday gösterildi.

AKP, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Keles, Kestel, Mudanya, Orhangazi, Yenişehir ilçelerinin yer aldığı, toplam 1 milyon 145 bin 694 seçmenin oy kullanacağı 2’nci seçim bölgesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ayhan Salman, Osman Mesten, Emel Gözükara Durmaz, Muhammet Müfit Aydın, Mustafa Yıldırım, Fuat Alpaslan, Süleyman Çelik, Asuman Akçay Sakallı ve Mustafa Kaya’yı aday olarak gösterdi. 

AKP’nin aday listesinde 27’nci Dönem Milletvekili Zafer Işık’ın yer almaması dikkat çekti.

İYİ PARTİLİ ÖRS’E YUMRUK ATMIŞTI

6 Aralık 2022’de; TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplanan Meclis Genel Kurulu’ndaki AKP, CHP ve İYİ Parti Milletvekilleri arasında tartışma çıkmış, gerginlik büyüyerek arbedeye dönüşmüştü.

Arbede sırasında, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmış, fenalaşan Örs, ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı hastanede kalp ritmindeki bozukluk nedeniyle yoğun bakımda tedaviye alınmıştı.

Elektro şok uygulanan Örs, 9 Aralık’ta taburcu edilirken AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'a ise TBMM İçtüzük gereği fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle, Genel Kurul'a iki birleşim katılmama cezası verilmişti.

KURULUŞUNDAN İTİBAREN AKP'DE GÖREV ALDI

AKP'nin kuruluşundan itibaren Gemlik İlçe teşkilatında Ekonomi İşleri Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı görevlerini yürüten Işık, İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Şubesi, Gemlikspor, Gemlik Yelken Kulübü, Gemlik Belediyespor, Gemlik Basketspor Kulübünde ve Gemlik Artvinliler Derneğinde çeşitli görevlerde bulunmuştu.

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AKP Bursa Milletvekili olarak seçilen Işık, aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı ile Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor.