İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylık konusunda istekli olduğunu gözlemlediğini ifade etti. "Aday olmak hakkı Kemal Bey’in ama bunun bir yolu, yordamı var" diyen Yılmaz, "Bunu takip etmesi lazım ve Cumhurbaşkanı seçilirse de iyi bir Cumhurbaşkanı olacağına da inanıyorum ama seçilebilir mi meselesi farklı" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu yorumu: Aday olmak hakkı ama bunun bir yolu, yordamı var

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Altılı Masa ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasına dair değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun iyi bir cumhurbaşkanı olabileceğini söylerken kazanamama ihtimali üzerinde durdu.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman’a konuşan Yılmaz, Altılı Masa’da Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda anlaşmazlık olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sanıldığı gibi bir anlaşmazlık yok. Büyük ölçüde uzlaşı var masada. Mesela ekonomi politikaları konusunda hemen hemen anlaşıldı gibi. Bizim partimizi Ümit Özlale temsil ediyor. Ondan alıyorum bilgileri. Benim yazdığım, dahil olduğum ekonomi programının itiraz görmediğini biliyorum mesela. Ve çok yakında açıklayacağız masanın ortak ekonomi politikalarını içeren raporunu. Diğer konularda da anlaşmazlık olsa bile eninde sonunda ortak yol bulunacağına inanıyorum. Çünkü seçim çantada keklik değil. Eğer amaç seçimi kazanmak, 20 yıllık AK Parti iktidarına son vermek ise masada oturan liderlerin ortak bir yol bulmak zorunluluğunun bilincinde olduğuna inanıyorum. Ortak bir aday çıkacaktır. Ha belki çıkacak ortak adaydan herkes memnun olmayacaktır ama ben hiçbir liderin, ’Beğenmedim bu adayı’ deyip masayı terk edeceğine inanmıyorum.”

‘ADAY OLMAK KEMAL BEY’İN HAKKI’

Kılıçdaroğlu’nun aday olmaya karar verdiği fakat başta Meral Akşener olmak üzere Altılı Masa’daki genel başkanların buna karşı çıktığı söylemini reddeden Yılmaz, “Kemal Bey ile birkaç kez konuştuk. Bu konu hiç gündeme gelmedi. Bildiğim kadarıyla masada da gündeme gelmedi ama davranışlarından Kemal Bey’in aday olmaya istekli olduğunu seziyorum. Açıkça söylemiyor ama istediğini belli ediyor. Benim şahsi görüşüm, aday olmak hakkı Kemal Bey’in ama bunun bir yolu, yordamı var. Bunu takip etmesi lazım ve Cumhurbaşkanı seçilirse de iyi bir Cumhurbaşkanı olacağına da inanıyorum ama seçilebilir mi meselesi farklı. O beni düşündürüyor. Ki, onun da bunu iyi düşünmesi gerekiyor. Risk alınamayacak kadar kritik bir seçim bu seçim. Dedim ya kesin değil. Risk var ve bu riskleri en aza indirmek lazım. En doğru isim kim ise onunla gitmek lazım seçime” dedi.