İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki (ÖMK) bazı hükümleri Anayasa’ya aykırılık sebebiyle iptal etmesine ilişkin, “Hükümeti, AYM’nin iptal kararını; öğretmenlik mesleğinin itibarına yaraşır, mesleğin tüm boyutlarını ele alan, çağdaş ve bilimsel temellere dayalı, toplumsal, eğitimsel ve siyasal mutabakatla bir öğretmenlik meslek kanunu oluşturmak için bir fırsat olarak değerlendirmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

İYİ Partili Zorlu'dan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AYM’nin Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki bazı hükümleri Anayasa’ya aykırılık sebebiyle iptal etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Zorlu’nun açıklaması şöyle:

“Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki (ÖMK) bazı hükümleri Anayasa’ya aykırılık sebebiyle iptal ettiği görülmüştür. Her ne kadar gerekçeli karar açıklanmamış olsa da bu durum mevcut haliyle, öğretmenlerimizin sorunlarını ortadan kaldırmayacağı gibi yürürlükteki kanunu uygulama açısından da daha büyük bir karmaşaya itecektir.

“ÖĞRETMENLERİN UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN OLARAK AYRILAMAYACAĞIN DEFALARCA SÖYLEDİK”

Bu iptal kararı, bizim ÖMK ile ilgili eleştiri ve önerilerimizin yerindeliğinin tescili olmuştur. Zira İYİ Parti olarak ÖMK’ye ilişkin daha ilk tasarı ortaya çıktığı andan itibaren bu tasarının; öğretmenliğin itibarını zedelediğini, öğretmenleri ve öğretmenler odasını ayrıştırdığını, mesleki becerilerinin gelişmesine bir katkı sağlamadığını, öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olarak ayrılamayacağın defalarca söyledik.

“BİR ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU OLUŞTURMAK İÇİN BİR FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bununla birlikte Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 24 Kasım 2022 tarihinde ilgili kanunun iptal edilerek ihtiyaca uygun yeni bir kanun hazırlanması gerektiğini ilan etmişti. Hükümeti, AYM’nin iptal kararını; öğretmenlik mesleğinin itibarına yaraşır, mesleğin tüm boyutlarını ele alan, çağdaş ve bilimsel temellere dayalı, toplumsal, eğitimsel ve siyasal mutabakatla bir öğretmenlik meslek kanunu oluşturmak için bir fırsat olarak değerlendirmeye davet ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin yanındayız.”