NBA'de final serisi bu Cuma başlıyor! Sezonun MVP'si Stephen Curry'nin göz doldurduğu Warriors, 'Kral' LeBron James'in Cavaliers'ına karşı bir adım önde...

'İyi polis', 'kötü polis'e karşı
EREN TUTEL @erentutel

Yaklaşık 8 ay süren uzun serüvenin finali Cuma günü oynanacak ilk karşılaşmayla başlayacak. İki ağır sıkletin mücadelesinde ringin Batı tarafında sezon boyu oynadığı oyunla gözümüzün pasını silen Golden State Warriors, Doğu tarafında ise çalkantılı başladığı sezonda finale gelmeyi başaran Cleveland Cavaliers olacak. Basketbol severleri uykusuz gecelere ortak edecek maçlarda iki süperstarın mücadelesi de büyük bir merak konusu. Sezonun MVP’si ve yaptıklarıyla herkesi büyülüyen Warriors’un harikası Stephen Curry, 5 yıldır finallerde olan ‘kötü çocuk’ LeBron James’e karşı. Bu büyük mücadeleyi elimizden geldiğince değerlendirmeye çalıştık.

BİR ADIM ÖNDELER
Curry önderliğinde kurduğu muhteşem kadrosunda neredeyse eksik parça bulunmayan Golden State, kendi oyununu oynadığında durdurulamaz bir kimliğe bürünüyor. Normal sezonu 67 galibiyet alarak tamamlayan mavi-sarılılar, play-off ilk turunda New Orleans Pelicans’a sadece bir maç verdi. Yarı final ise en çok zorlandığı seri oldu Warriors’un. Memphis Grizzlies karşısında ilk maçı kazandıktan sonra ritmini kaybeden Warriors üst üste iki maç kaybetmiş, üçüncü maçtan itibaren ipleri eline alarak adını konferans finaline yazdırmıştı.

Konferans finalinde Houston Rockets karşısında ezici bir üstünlük kuran Golden State’de sazı eline alan Curry çıkardığı müthiş maçlarla finalin en önemli mimarı oldu. Akıcı ve hareketli oyunuyla Houston gibi önemli birtakım çarklarını işlemez hale getiren Warriors, kadro kalitesini bir kez daha ispatladı. Çok özel bir hücum gücüne sahip olan Golden State, sezon başındaki halinden eser kalmayan ve merdiven basamaklarını bir bir çıkan Cleveland'dan bir adım önde gözüküyor.


J.R. SMİTH FAKTÖRÜ
Sezon içinde birçok dalgalanma yaşayan Cavaliers bütün zorluklara rağmen, sezon ortasında başlayan ritmini play-off’larda da sürdürerek sağlam adımlarla finale yükseldi. Kyrie Irving liderliğinde Boston’ı 4-0’la geçen kırmızı-beyazlılar yıldızı LeBron James’in yarı finaldeki Chicago Bulls serisinin 5’inci maçındaki son saniye basketiyle devreye girmesiyle daha iyi bir hava yakaladı. Konferans finalinde Atlanta Hawks’ı süpüren Cleveland, bu seride J.R. Smith gibi takıma fazladan katkı yapabilecek bir X faktörünü kazandı. Özellikle Warriors’a göre benç katkısı kısıtlı olan ekipte bu seride Smith’in katkısı kilit rol oynacak. Cleveland Cavaliers sezon başına göre çok büyük gelişme kaydetse de, şampiyonluğun favorisi Golden State.

Tahmin: Golden State Warriors 4-2 Cleveland Cavaliers

Serinin maç programı şöyle:

5 Haziran 04:00 Golden State-Cleveland
8 Haziran 03:00 Golden State-Cleveland
10 Haziran 04:00 Cleveland-Golden State
12 Haziran 04:00 Cleveland-Golden State
15 Haziran 03:00 Golden State- Cleveland (gerekirse)
17 Haziran 04:00 Cleveland- Golden State (gerekirse)
20 Haziran 04:00 Golden State-Cleveland (gerekirse)