İZBAN grevine destek büyüyor

İzmir’de hakları için 4 gündür grevde olan İZBAN işçilerine destek artarak sürüyor. KESK İzmir Şubeler Platformu işçilere destek ziyaretinde bulundu. BTS de işçilerin haklı grevinin yanında olduklarını duyurdu.

KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri Alsancak Garı önünde bir araya gelerek, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Grev hakkımız, toplusözleşme silahımız” sloganlarıyla İZBAN işçilerinin yanına yürüdü. Ziyarette konuşan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, bütün işkollarında emeğe yönelik ciddi saldırıların olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bunu aşıp kazanımlar elde etmenin yolu, birlikten ve dayanışmadan geçiyor. Biz de aynı belediyede insanlara hizmet veriyoruz, aynı patrona karşı mücadele ediyoruz. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basına verdiği demecinde sizlere vereceği zamdan dolayı ülkenin dengelerinin bozulacağını iddia ediyor. Biz bu dengenin değişmesinden yanayız. Rüzgârın artık biz emeği yaratanlardan yana dönmesini istiyoruz. Bu grevinizde sizlerle birlikteyiz, sizinle dayanışma içinde olacağız.”

SES İzmir Şube Eşbaşkanı Rukiye Çakır da işçilerin OHAL koşullarına rağmen greve çıkmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu grev hepimizin, başarı da hepimizin olacak. Burada bizlere büyük görevler düşüyor. İzmir halkına bu grevi anlatmamız lazım” dedi.

BTS: Grevi kıranların ihanetini unutmayız

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) da yazılı bir açıklama yaparak, grevdeki İZBAN işçilerinin yanında olduğunu duyurdu. TCDD’nin Aliağa-Çiğli arasında sefer başlatarak grevi kırma çabası içinde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ek otobüs seferleri koymasının yanında TCDD’nin bu tavrı da işçi-emekçi düşmanı yüzlerini bir kez daha ortaya koymuştur. İZBAN emekçilerinin grevini kırmak için ek seferlerde çalışanlar, işçi sınıfına ihanet ettiklerini ve bu ihanetin İzmir halkı ve tüm emekçiler tarafından asla unutulmayacağını bilmelidir. Sendikamızın hiçbir üyesinin grev kırıcılığı yapmayacağını belirtiriz. TCDD ve İZBAN yönetimini derhal çalışanların haklı taleplerini karşılamaları yönünde adım atmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

FOTOĞRAF: EVRENSEL