İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZENERJİ ile DİSK Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında yürütülen ve yaklaşık 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. İşçilerin taban ücretine yüzde 30,20, sosyal haklara ise yüzde 16 zam yapıldı.

İZENERJİ’de toplu iş sözleşmesi imzalandı

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZENERJİ’de örgütlü DİSK Genel İş Sendikası 2 No’lu Şubesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen ve yaklaşık 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sorunlar çözülerek anlaşma sağlandı. Taban ücretine yüzde 30,20, sosyal haklara ise yüzde 16 zam yapılan toplu sözleşme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımıyla sendika binasında imzalandı.

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, "Süreci birlikte yürüttüğümüz şirket bürokratlarına, işçi arkadaşlara, temsilci arkadaşlara, bizi sabırla alanda bekleyen üyelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, "Türkiye'nin en çok umudu ihtiyacı olduğu dönemde biz o umudu İzmir'den gösteriyoruz. Bu kadar el ele, bu kadar omuz omuza ve bu kadar birlikte aldığımız yol bütün Türkiye için umut. Bundan da memnun olmayan arkadaşlarımız vardır, çıkar elbette. Herkesi memnun etmek mümkün değil ama asla hiç biriniz üzülmesin, hep birlikte, ortak akılla ne yapmamız gerektiyse maksimumunu yaptık. O yüzden de geriye dönüp baktığımızda vicdanımız rahat, huzurluyuz” diye konuştu.