İzmir’de Genel-İş üyesi İZENERJİ işçilerinin polis saldırısı ile sonlanan toplu sözleşme eylemine katılan 24 kişiye dava açıldı. İddianamede sendikanın eyleminin yasaya aykırı olduğu iddia edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ’de 5 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde belediye, taşerondan kadroya geçen işçilerin sendika üyeliklerine itiraz etmişti. Bu itirazın geri çekilmesini ve görüşmelerin […]

İZENERJİ işçilerine dava

İzmir’de Genel-İş üyesi İZENERJİ işçilerinin polis saldırısı ile sonlanan toplu sözleşme eylemine katılan 24 kişiye dava açıldı.

İddianamede sendikanın eyleminin yasaya aykırı olduğu iddia edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ’de 5 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde belediye, taşerondan kadroya geçen işçilerin sendika üyeliklerine itiraz etmişti.

Bu itirazın geri çekilmesini ve görüşmelerin bir an önce başlamasını talep eden Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi üyeleri, 11 Ocak’ta belediye binasının önünde eylem yapmak istemiş, ancak eyleme polis saldırmış, bazı işçileri ve sendikacılar darp edilerek gözaltına alınmıştı. Dava, 19 Haziran’da 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.