İzlemeyi kaçıran için animasyon dünyası

FATİH ŞALO- caykahve@gmail.com

Animasyon türünde yapımlar televizyonda ve internette artık sadece kısıtlı bir kitleye hitap etmiyor. South Park, Family Guy ve The Simpsons’ın bir adım ilerisine geçmek için aşağıdaki animasyonları mutlaka izlemelisiniz.

Adventure Time
Cartoon Network’te çocuklar için yayınlanan Adventure Time kısa zamanda hedef kitlesini belirli bir yaş grubundan dışarı çıkartıp genişleterek hayal gücü olan herkese hitap eden özel bir yapım. Adventure Time şu anda 7. sezonunu ve 200. bölümünü çoktan geride bıraktı. Dizinin esas kahramanları olan Finn ve Jake’in maceralarını konu alan Adventure Time bol ödüllü bir dizi. Emmy Ödülleri’nden Sundance Film Festivali’nden ve Annie Ödülleri’nden başarıyla dönen yapım son dönemin başarılı animasyon dizileri arasında yer alıyor. “200 bölümü nasıl izlerim?” diye düşünmeden maceraya katılmakta yarar var çünkü Adventure Time televizyon efsaneleri arasına girmeyi çoktan hak etmiş bir yapım.

izlemeyi-kaciran-icin-animasyon-dunyasi-109721-1.

The Venture Bros
Türler arasında hızlı geçişler yapmayı seven izleyiciler için The Venture Bros. biçilmiş kaftan. Aksiyon, komedi, macera ve hatta bilimkurguyu bir araya getiren The Venture Bros.’un ilk bölümü 2003 yılında yayınlandı. Dizi Adult Swim’in en uzun soluklu devam eden yapımı. Hareketli bir olay örgüsü olan dizinin kahramanları da hayli zengin bir derinliğe sahip. 20 dakikalık dizinin yaratıcıları arasında Türkiye’de “Kene” adıyla gösterilen The Tick’in kadrosundan Chris McCulloch da yer alıyor. 6 sezonu geride bırakan dizinin 64 bölümü birkaç ay sürecek eğlenceli bir maratonla bitirilebilir.

izlemeyi-kaciran-icin-animasyon-dunyasi-109717-1.

Rick and Morty
Macera ve komedi türlerini gayet başarlı bir şekilde harmanlayan Rick and Morty, Justin Roiland ile Dan Harmon’ın yaratıcılığı üstlendiği bir çizgi dizi. Rick and Morty, alkolik bilim insanı Rick ile torunu Morty’nin maceralarını konu alıyor. 2013’ten beri devam eden çizgi dizi üçüncü sezonu garantiledi. Dizide karakterler güçlü bir derinliğe ve orijinalliğe sahip olduğu için kendisine yeni karakterler arayan izleyicilere güzel bir seçenek sunuyor Rick And Morty. Dizide olay örgüsü çoğunlukla belirli bir şablonu takip etse de senaristlerin kolaycılığa kaçtığını söylemek haksızlık olur. Rick and Morty kaçırılan bölümleri izleyip kolayca yeni bölümlere yetişebileceğiniz eğlenceli bir yapım.

izlemeyi-kaciran-icin-animasyon-dunyasi-109718-1.

Regular Show
J. G. Quintel’in yaratıcısı olduğu Regular Show, 2010 yılından bu yana devam eden eğlenceli bir yapım. Toplamda 200’den fazla bölüme sahip olduğu için ilk başka diziye başlayıp yetişmek göz korkutabilir ancak Regular Show bölüm bölüm ilerleyen bir ana hikâyeye sahip olmadığı için bölümleri karışık olarak da izlenebilecek bir dizi. Geçtiğimiz sene dizinin yanına bir filmi de ekleyen Regular Show; Mordecai ve Rigby karakterleri ile gayet eğlenceli, özgün bir hayran kitlesi de oluşturmuş durumda. Son dönemde çıkmış en başarılı animasyon işlerinden birisi olan Regular Show’u Adventure Time ile kıyaslayanlar olsa da bu iki diziden birinin kötü olduğu anlamına gelmiyor.

izlemeyi-kaciran-icin-animasyon-dunyasi-109720-1.