İstanbul, Ankara ve Adana’dan sonra İzmir’de de Barış Bloku oluşturuldu. Kuruluş bildirgesini okuyan Prof. Dr. Cem Terzi, İzmir halkını savaşa ‘Dur’ demeye çağırdıklarını açıkladı.

İzmir Barış Bloku da kuruldu

Gülsen Candemir-İzmir

İzmir Mimarlık Merkezi’nde çağrıcı kurumlar olan emek ve meslek örgütleri, siyasi parti ve kuruluşlar, örgüt ve platformlar, muhtarlar ve milletvekilleri adına açıklama yapan Cem Terzi, İzmir Barış Bloku’nun da kurulduğunu ilan etti. İstanbul, Ankara ve Adana’dan sonra İzmir’de de kurulan bloğun ilk hedefinin bir barış mitingi olduğunu açıklayan Terzi,“Girişimimizin temel hedefi, savaşı ülke sınırları içine taşımayı göze alan kışkırtıcıların aksine, barışı ülke sınırlarının ötesine taşımak olacaktır. Girişimimiz, ülke içinde barıştan yana geniş halk kitlelerini harekete geçirme, güney sınırımızın ötesinde ve uluslararası alanda örgütlenmiş sivil barış inisiyatifleriyle işbirliği yaparak bölgeyi bu ölüm çemberinden çıkartma çabası içinde olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Barışın ve özgürlüğü kenti olan İzmir’de, barışın büyütülmesi için gayret göstereceklerini açıklayan Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, kentte yaşayan binlerce savaş mağdurunun da barışı ve özgürlüğü için herkesi bu bloğa katılmaya ve aktif şekilde desteğe davet etti.