İzmir Barosu Genel Kurulu başladı. Yeni dönem için beş adayın yarışacağı kurulda konuşan mevcut İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Asla teslim olmadık, vazgeçmedik, biat etmedik" dedi.

İzmir Barosu Genel Kurulu başladı: "Asla teslim olmadık"

BİRGÜN EGE

İzmir Barosu Genel Kurulu, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda başladı. İki gün sürecek kurulun ilk gününde, Genel Kurul Başkanlık Divanı belirlendi.

Divan Başkanı Hüseyin Pulat Gago oldu. Genel Kurul'da; Yönetim Kurulu Çalışma Raporu ile Bilanço-Hesap Denetleme Kurulu Raporu okunup, görüşüldü.
İzmir Barosu’nda 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten ve 2 dönem kuralı nedeniyle bu seçimde aday olmayan mevcut Başkan Özkan Yücel’in aday olmadığı yeni dönem için; 5 aday başkanlığına talip oldu.

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Başkan Adayı Sefa Yılmaz, Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun Başkan Adayı Tacettin Çolak, Avukat Hakları Grubu’nun Başkan Adayı Hüseyin Karakoç olurken Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu kendi içerisinde 2 farklı adayla yola çıktı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan İlke Erol ile Ali Barış Ercan başkanlık için yarışacak.

İzmir Barosu 2022 Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Özkan Yücel, “2018 yılında yola çıkarken hep birlikte yürümeye, cumhuriyet değerlerinden, hukuk devletinden, insan haklarından yana, ezilenin kimliğine değil kendisine odaklanan bir bakış açısıyla, İzmir Barosu’nu Türkiye’nin kutup yıldızı haline getirmek için söz vermiştik. Geçen 4 yıldan sonra bu sözü tutuyor olmanın, sözü dinlenen, etkisi hissedilen ve söyledikleri tartışma götürmeyen bir İzmir Barosu olmanın gururunu yaşıyoruz. İşimizi yapmaya odaklandık. Hakkımızda açılan soruşturmalar göğsümüze taktığımız gurur madalyaları oldu. Çünkü bu ülkede umuda, hakikate dair ne varsa bu sözleri söylemenin baroların görevi olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

‘HUKUKUN SİYASETİNİ YAPIYORUZ’

Yücel, “Hukukun siyasetini yapıyoruz” dedi ve şunları söyledi:

“Eğer hak ihlalleri karşısında muktedire söyleyecek sözünüz yoksa, bu ihlallerin kaynağına karşı mücadele edecek gücünüz yoksa İzmir Barosu yönetiminde işiniz yok demektir. Sesi olmayanın sesi, sözü olmayanın sözü, ezilenin ve hak iddia edenin hak arayıcısı olamıyorsanız İzmir Barosu yönetiminde işiniz yok demektir. Barolar, elbette ki siyaset yapacak, hukukun siyasetini yapacaklar, meslektaşlarının hak ve refahı için mücadele edecekler. Biz bu 4 yıllık görev sürecinde; ülkenin sorunlarını için, demokrasi için, hukuk devleti için mücadele ettik, avukat hakları için mücadele ettik. Bir yönetim anlayışını yerleştirdik. Bu anlayış, İzmir Barosu’nun mücadelesinin ve kutup yıldızı olma halinin devamını sağlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Asla teslim olmadık, vazgeçmedik, biat etmedik"

Öte yandan İzmir Barosu Genel Kurulu’nun 23 Ekim(yarın) gerçekleştirilecek ikinci bölümünde ise sandık kurulacak. Baro üyeleri; başkan, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve TBB delegelerini seçecek.