İzmir Barosu'nun iki gün süren Genel Kurulu’nda seçim yarışını Çağdaş Avukatlar Grubu kazandı. Böylece İzmir Barosu mevcut Başkanı Özkan Yücel, yeni dönemde de görevine devam edecek.

İzmir Barosu’nda zafer Çağdaş Avukatlar Grubu'nun

AYCAN KARADAĞ

İzmir Barosu iki gün süren Genel Kurulu’nu bugün tamamladı. Çağdaş Avukatlar Grubu ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun başkanlık ve yönetim için yarıştığı seçimde, 4 bin 26 oy alan Çağdaş Avukatlar Grubu seçimi kazandı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ise 2 bin 424 oy aldı.

Böylelikle Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan adayı ve İzmir Barosu mevcut Başkanı Özkan Yücel, yeniden başkan olarak görevine devam edecek.

Yücel yaptığı açıklamada, “Bundan 2 buçuk yıl önce biz kazandığımızda kimi yandaş medya mensupları ‘barikatçılar kazandı’ diye manşet atmışlardı. O gün de söyledik. İnsan haklarından, demokrasiden ve adaletten yana bir barikat kuracağız ve asla vazgeçmeyeceğiz demiştik. Bugün bunu başarmış olmanın gururuyla karşınızdayız. Şimdi İzmir barosu seçimlerinin aslında bu kazanmanın başka bir anlamı daha var. Bütün Türkiye gözünü dikmiş İzmir Barosuna bakıyor. Çünkü dediler ki ‘Siyaset yapıyorsunuz’, ‘İktidarla bu kadar uğraşmayın, durduğunuz yerde durun’ dediler. Biz durmayacağız teslim olmayacağız dedik. Bugün aldığımız sonuç, mücadeleye ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun ne kadar sahiplendiğimizin göstergesidir. O yüzden ben bugün grubumuza oy veren bütün meslektaşlarıma hiçbir ayrım yapmaksızın bütün meslek aşarımıza iyi ki varsınız diyorum. Sizin için yeni dönemde vazgeçmeden, biat etmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu İzmir Barosu olarak birlikte yapacağız” diye konuştu.

TBB ÇIKIŞI

izmir-barosu-nda-zafer-cagdas-avukatlar-grubu-nun-897865-1.

Yücel, şunları kaydetti: “Biz şu an Türkiye Barolar Birliğinde (TBB) var olan yönetiminin ‘küçük tek adam’ olduğunu daha önce de ifade etmiştik. O yönetimin barolardan demokrasiden uzak olduğunu söylemiştik. İşte şimdi sıra TBB’nin anlayışı değiştirme zamanı. Bütün demokrasi güçlerine tüm avukatlara tüm insanlara sesleniyoruz. Korkmayın. Mücadele edin. Çünkü biz haklıyız. İnsandan güzelden yana olanı söylüyoruz ve hakikatin kaybetmesi gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Bu seçim burada bulunan her adımında her kelimesinde izi olan çalışmaları birlikte sürdürdüğümüz tüm arkadaşlarımızın eseridir. Hepinize teşekkür ediyorum.”