İzmir Barosu, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Merkez Adliye binası ve ek binasının, Karşıyaka Adliyesi ve ek binası ile Çiğli ek binası için, İzmir ve Karşıyaka Sulh Hukuk Mahkemeleri’ne başvurarak hasar tespit talebinde bulundu.

İzmir Barosu’ndan adliyeler için hasar tespit talebi

BirGün EGE

İzmir Barosu Başkanlığı, İzmir ve Karşıyaka Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuru yaparak İzmir Merkez Adliye binası, İzmir Adliyesi ek binası, Karşıyaka Adliyesi ana binası, Karşıyaka Adliyesi ek binası ve Karşıyaka Adliyesi Çiğli ek binasının depreme dayanıklı olup olmadığının tespit edilmesi talebinde bulundu.

İzmir Barosu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, inşaat mühendisi, jeolog ve jeofizik mühendisleri tarafından değerlendirilerek, mevcut risklerin ve tamamlanması gereken yapısal eksikliklerin atanacak uzman bilirkişi heyetiyle tespit edilmesi talep edildi.

İzmir Barosu'nun açıklaması şöyle:

"Binaların mevcut halinin depreme dayanıklı olup olmadığının tespiti amacıyla başta binaların zemin etüdünün yapılması olmak üzere yapı malzemelerinin ve kolon, kiriş, beton perde gibi taşıyıcı bileşenlerin incelenmesi ile tüm deprem dayanıklılık ve risk analizi testlerinin yapılmasını talep ediyoruz. Anılı binaların depreme dayanıklı olmadığının tespiti halinde bunların depreme dayanıklı hale getirilmesinin mümkün olup olamadığının, ana taşıyıcılarında binaların mevcut haliyle kullanılmasının risk oluşturup oluşturmadığının ve risk oluşturması halinde bu risklerin neler olduğunun ve giderilmesinin mümkün olup olmadığının incelenmesini talep ediyoruz. İnşaat mühendisi, jeolog ve jeofizik mühendisleri tarafından değerlendirilerek, mevcut risklerin ve tamamlanması gereken yapısal eksikliklerin atanacak uzman bilirkişi heyetiyle, tespiti talep edilmiştir."