Cumhurbaşkanı’nın Meclis kürsüsünden “sürtük, çürük” demesine karşı İzmir Barosu suç duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada, “Bunların hiçbiri değiliz. Biz halkız, halkın kendisini ve mücadelesini temsil ediyoruz” denildi.

İzmir Barosu’ndan Erdoğan’a suç duyurusu

BİRGÜN EGE

İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Meclis grup toplantısında "Bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük” şekilde yaptığı konuşması hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir Barosu ve avukatlar, hakaret içeren sözler hakkında suç duyurusunda bulunmadan önce İzmir Adliyesi C kapısı önünde basın açıklaması düzenledi.

Erdoğan’ın hakaret içeren sözler sarf ettiğini söyleyen İzmir Barosu Özkan Yücel, “Kendisini ülkenin sahibi sanıyor. Kimse ses çıkarmayacak kimse itiraz etmeyecek, kimse karşı çıkmayacak sanıyor. Biz İzmir Barosu olarak avukatlığın direnmek olduğundan yola çıkıp öbür yandan her zaman tekrar ettiğimiz gibi biz Gezi’deydik, yine orada olacağız ve sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz kararlılığıyla bir suç duyurusunda bulunma kararı aldık. Bizi hain, vandal, eşkıya, terörist, çürük ya da sürtük sananlara üzücü bir haberimiz var; biz bunların hiçbiri değiliz. Biz halkız, halkın kendisini ve mücadelesini temsil ediyoruz. Hiçbir şansınız yok gideceksiniz, biz Gezi’ciyiz siz gidici” dedi.

‘HİÇBİR KONUM YURTTAŞA HAKARET ETME HAKKI VERMEZ’

Yücel, “Bulundukları mevkiden güç alarak her şeyi yapabileceklerini ve söyleyebileceklerini sanıyorlar ama bu ülkede hiçbir mevki, konum, yer yurttaşına hakaret etme hakkı vermez” dedi ve ekledi: “Eğer öyle olursa burada olduğu gibi yurttaşlar buna cevap vermek için bir araya toplanırlar. Az mı sanıyorsunuz sayımızı, merak etmeyin çığ gibi artacaktır. Yalnız İzmir’de değil Türkiye’nin dört bir yanında Gezi’ci olanlar bu ülkeye özgürlükleri kısıtlayanlar bu ülkenin demokrasisine ihanet edenlere karşı yani gerçek hainlere, gerçek vandallara, gerçek eşkıyalık edenlere karşı mücadele etmeyi sürdürecek. Bu bizim boynumuzun borcudur çünkü biz avukatız. Asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”