İzmir Barosu, İzmir Valiliği tarafından yasaklanan Avukat Spor Oyunları’na yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, “Kamu görevlilerinin bulunduğu makamlar, kendilerine mülk, kişisel egoları tatmin yeri değildir” denildi.

İzmir Barosu’ndan yasaklanan oyunlar için açıklama

BİRGÜN EGE

AKP iktidarında konser ve festivallerin yasaklanmasının ardından şimdi de sportif faaliyetler de engellenmeye başlandı. İzmir’de 17-25 Eylül tarihlerinde bin 200 avukatın katılımıyla yapılması planlanan ‘Avukat Spor Oyunları’na yasak geldi. İzmir Barosu ise konu hakkında açıklama yaparak, oyunların valinin keyfi kararıyla engellendiği belirtildi.

İzmir Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tüm işlemler tamamladıktan sonraki aşamada, İzmir İl Spor Müdürü tarafından sorumlu yönetim kurulu üyemiz aranarak İzmir Valiliği’nin turnuvaya izin vermediği, bu nedenle saha ve hakem tahsisi yapamayacakları bildirilmiştir. Konuyla ilgili olarak Valiliğe iki ayrı yazı yazılmış, yazılı bir karar olup olmadığı, varsa gerekçesinin ve kararın tarafımıza bildirilmesi, ayrıca yaklaşık 1200 avukatı mağdur edecek bu karardan dönülmesi talep edilmiş; bunun yanında, görüşme talebimiz telefonla da iletilmiştir” denildi.

A protokolde yer alan İzmir Barosuna karşı İzmir Valiliği’nce sergilenen bu tavrın, hiçbir teamüle uymadığı ve en zarif tabirle ayıp olduğu vurgulanan açıklamada, “Görünen o ki, konserler, festivaller yasaklayan bağnaz zihniyet, bu kez de İzmir’de karşımıza çıkmıştır. Bu olayla, tüm ülkeye musallat olan tek adam karanlığının yalnızca merkezi yönetime değil, İzmir’deki temsilcilerine de sirayet ettiği açıkça görülmüştür. İzmir Valisi, kişisel hırsları ve makul bir açıklaması olmayan inadıyla, sadece spor yapmak isteyen avukatları engellemektedir. 4,5 milyon kişinin çığ gibi büyüyen sorunlarına çare bulmaya çalışmak yerine; avukatların futbol, basketbol ve voleybol oynamasıyla uğraşmanın, bir ilin mülki amirini neden bu kadar ilgilendirdiğini bir hayli merak ediyoruz. Zaman zaman söylemek zorunda kaldığımız gibi; kamu görevlilerinin bulunduğu makamlar, kendilerine mülk, kişisel egoları tatmin yeri değildir” ifadeleri kullanıldı.