İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, Türüt ve Ozan Arifin şarkısını yorumlarken, şarkının Dink cinayeti ile bağlantısını saptayamadı

İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, "Plan yapmayın plan" isimli şarkısı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan türkücü İsmail Türüt'e yönelik eleştirilere anlam veremediğini belirterek, "Yurtsever duyguları şiirle, şarkıyla dile getirmek kutlanması gereken bir davranıştır" dedi İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, İsmail Türüt'ün Ozan Arifin sözlerini yazdığı "Plan yapmayın plan" isimli şarkısını dinlediğini ve şarkıda bir suç unsuru görmediğini, gazeteci Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetlerini öven bir unsura rastlamadığını kaydetti. Şarkıda, ABD Başkanı George W. Bush'a, bölücülüğe ve "Türkiye ile ilgili oynanan oyunlara" göndermelerin olduğunu belirten Erdemir, "Yurtsever olmak ve yurtsever duyguları şarkıyla, şiirle, resimle, yazıyla ifade etmek kutlanması gereken bir davranıştır." şeklinde konuştu.

* * *
Ozan Arif ve İsmail Türüt için suç duyurusu
İNSAN
hakları savunucuları, Hrant Dink cinayetini över nitelikteki şarkının söz yazarı Ozan Arif ve şarkıyı seslendiren İsmail Türüt hakkında Ankara Cumhuriyet Baş savcılığı 'na suç duyurusunda bulundu. Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen İnsan Hakları Derneği (İHD), Mazlum-Der ve Türkiye İnsan Haklan Vakfı üyeleri adına konuşan İHD Genel Başkanı Reyhan Yalçındağ, "İsmail Türüt ve Ozan Arifin gerçekleştirdikleri küp açıkça suç oluşturuyor" dedi.Açıklamanın ardından hazırlanan dilekçe Başsavcılığa verildi.