EMEK Partisi eski genel başkanı olan İzmir 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel, seçimlerin bağımsız adaylar açısından adil koşularda...

EMEK Partisi eski genel başkanı olan İzmir 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel, seçimlerin bağımsız adaylar açısından adil koşularda gerçekleşmediğini ileri sürerek, bu konuyu bir insan hakları ve eşitlik sorunu olarak uluslararası yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Tüzel, seçimlerde "Bin Umut Adayları"nı destekleyen güçlerin geçmiş yıllardaki oy oranları dikkate alındığında, İzmir'de bir düşüş yaşandığını ve bu nedenle de seçilemediklerini belirtti.
Bu sonucun nedenlerinin, oy tabanlarının bir bölümünün AKP'ye kayması ile bundan çok daha önemlisi geçersiz oy pusulası sayısındaki artış olduğunu ifade eden Tüzel, İzmir'de her iki bölgeden 30 bin düzeyinde oyun geçersiz sayıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Özellikle de 1. bölgede 33 bin geçersiz oy olduğu düşünüldüğünde, bunları öncelikle İl Seçim Kuruluna bir itiraz söz konusu ve bu seçimleri giderek bir insan hakları sorunu ve bir eşitlik sorunu olarak uluslararası yargıya da taşıyacağız".