İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı ikinci birleşiminde tartışma yaratan gökdelen projesi hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bu gökdelen için verilen yer Bayraklı’nın arka sırtlarıdır. Gitsin yatırımcı orada istediğini yapsın” dedi

İzmir Büyükşehir’de gündem gökdelen

BİRGÜN İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı ikinci olağan meclis toplantısının oturumu İzmir Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, dilek ve temenniler bölümünde söz alan AKP Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, kentte son günlerde tartışma yaratan ve Konak’ta yapılması planlanan gökdelen meselesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, ‘İçime sinmiyor diyerek yalan söyleyebilirdim’ sözlerini hatırlatma sonrası Konak Belediye Başkanı Abdül Batur açıklamalarda bulundu.

AYNI NOKTADAYIM

Gökdelen konusu ilgili kamuoyunda çok tartışıldığını ifade eden Batur, “Gerek Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olarak gerekse de Tunç Soyer olarak bir dahilimiz olmadığını belirttik. Bu alanla ilgili karar 2008 yılından beri de uygulanmaya çalışılıyor. Planla ilgili 2015, 2018 yıllarında Şehir Plancıları Odası dava açmış. Hala 2018 yılında üst plana açılan dava devam ediyor. Bu adı geçen gökdelene Konak Belediyesi tarafından ruhsat verilmiş. Burada dikkat edilmesi gereken ruhsat verilmesidir. Ben bu konu ile ilgili ikinci kez konuşuyorum. Bir mimar olarak bunun içime sinmediğini, bunun Konak’ın kalbine sokulan bir hançer olduğunu söylemiştim. Konak’ın merkezinde bu tür yüksek binaların yapılmaması konusunda ben adaylığım döneminde söz verdim. Şu anda da aynı noktadayız, hala içimize sinmemeye devam ediyor. Bununla ilgili firmanın CEO’nun kentliler ile dalga geçer gibi ister 2 ister 120 kat yaparız açıklaması da bizi üzüyor” diye konuştu.

Batur sözlerine şöyle sonlandırdı: “Sayın Tunç Soyer’in Kadifekale eteklerinde de devam eden çalışmaları var o alanın bu siluet ile kapatılmasına karşıyız. Hem İzmir’e hem projeye yapılan yatırıma yazık. Kentin, siluetini bozmamak için çalışıyoruz. Geçmişteki beyanlarından biliyoruz ki Tunç Başkan da bu konuda çok hassas. Hukukun verdiği yetki ile ve odaların hassasiyeti ile biliyoruz ki bu konu ortadan tamamen kalkacaktır. Bu yapı için daha önce tespit edilen bölgesinin yeri Bayraklı’nın arka sırtlarıdır. Yatırımcı orada istediğini yapabilir. Biz bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Nereye kadar giderse oraya kadar sürdüreceğiz. Bu konu hukuka gitti ve çözülecektir.”