İzmir’de 11 yaşındaki çocuğun istismarına ilişkin dava 6 Şubat’a ertelendi

AYCAN KARADAĞ

İzmir’in Dikili ilçesinde mahalle marketi sahibi M.A. hakkında 11 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla açılan davanın 4. duruşması görüldü. Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nden bir avukatın davaya müdahil olma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Mahkeme, savcının mütalaasını hazırlaması için 6 Şubat 2020 tarihine ertelendi. Dava öncesinde Veli-Der tarafından yapılan basın açıklamasında “Taciz, tecavüz insanlık suçudur” denildi.

BU ZİHNİYET ‘BİR DEFADAN BİR ŞEY OLMAZ’ DİYEN ZİHNİYETTİR

Yapılan açıklamada, “Gün geçmiyor ki, gerici tarikat- cemaat ve vakıflara ait ‘yurtlarda’ çocuklarımızın başına bir kötülük gelmesin. Taciz, tecavüz insanlık suçudur diye ve çocuklarımızın çıkardığı sesleri duyuyoruz, siz de duyun demeye devam edeceğimizi haykırdık” ifadeleri kullandıldı.

Açıklamadın devamı şöyle:

“Bu insanlık düşmanı 53 yıl hapis cezası aldı. Daha o kararın mürekkebi kurumadan bugün yine Dikili’de 11 yaşında bir kız çocuğumuzun mahalle marketi sahibi tarafından tacizi davasındayız. Henüz bu durumu atlamamış iken geçen hafta bu kez Dikili Çandarlı’da Ortaokulda başka bir taciz olayı ile sarsıldık. Matematik öğretmeni onlarca kız öğrencisini taciz ettiği için görevden uzaklaştırılarak tutuklandı. Daha önce Karaman’da, Adıyaman’da, Çorum’da, Uşak’ta Gaziantep’te Ümraniye’de, Tarsus’ta en son olarak da Antalya’da yaşanan taciz –tecavüz olayları göstermektedir ki bu durumlar artık neredeyse sıradan bir vaka olarak rutinden sayılmaya başlandı. Birçok yerde tarikat, cemaat ve vakıf yurdunda yaşanan istismar olayına sessiz kalınması, olayların kapatılmaya çalışılması bu tür düşünceleri olan insanlara cesaret vermektedir. Bu zihniyeti biz çok yakından tanıyoruz; bu zihniyet ‘Bir defadan bir şey olmaz’ diyen zihniyettir.”