İzmir’de 2021’e ulaşım projeleri damga vuracak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Metrosu inşaatında son düzlüğe girildiğini; Buca Metrosu ihalesine de çıkılacağını söyledi; “Bu yıla ulaşım projelerimiz damga vuracak” dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Metrosu inşaatındaki çalışmaları, yerin 30 metre altındaki tünel şantiyesinde inceledi. 2020 yılının afetlerle, felaketlerle, krizlerle geçtiğini, ancak tüm bunlara rağmen 10 kilometrenin üzerinde tünel kazıldığını belirten Başkan Soyer, çalışmaların vaktinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Geçen yıl Narlıdere Metrosu inşaatı için 125 milyon Euro’luk kaynak sağlandığını hatırlatan Soyer, “Tam da vadettiğimiz tarihte, 2022'de İzmirlilere hizmet vermeye başlayacak” dedi.

2021’in, İzmir için “ulaşım yılı” olacağını söyleyen Başkan Soyer, şöyle devam etti: “Çiğli Tramvayı’nın ihalesini yaptık. Biri Fethi Sekin, diğeri Uğur Mumcu olmak üzere iki feribot İzmir Körfezi'nde çalışmaya başladı. İki feribot deyip geçmeyin. İkisinin bedeli 136 milyon lira. Çok pahalı yatırımlar bunlar. Kent içi trafiğin bir kısmını denize aktararak hafifletmek niyetiyle yaptık bunu. İzmir'de ulaşımı daha da rahatlatacağımız bir yıl olacak.”

Kent tarihinin en büyük yatırımı

Buca metrosu için yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Soyer, “İzmir tarihinin en büyük yatırımlarından olan Buca Metrosu'nun ihalesine çıkmaya hazırız. 1 milyar 70 milyon Euro’luk bütçesi var. Önce 80 milyon Euro’luk can suyunu bulmuştuk. Ardından 490 milyon Euro’luk konsorsiyum oluşturduk” diye konuştu. 2023 yılında Buca Metrosu'nun en azından belli istasyonlarını hizmete sokmak istediklerini aktaran Soyer, çalışmaların tamamlanmasının ardından şehir içi trafiğinde ciddi bir rahatlama sağlanacağını kaydetti.