İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı değişik etkinliklerle kutlanıyor

İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

BİRGÜN İZMİR

Konak Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na saygı yürüyüşü düzenledi. Gündoğdu Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen dev korteje, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na saygı için yürüyen kortejin varış noktası Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’in ve Konak’ın Milli mücadeledeki önemini vurguladı. İlk kurşunun Konak’ta atıldığını, işgal kuvvetlerinin İzmir’de denize döküldüğünü hatırlatan Batur şöyle konuştu:

“15 Mayıs 1915’te kurtuluş mücadelesinin ilk kurşun burada atıldığı için, 9 Eylül’de işgalci ve emperyalist güçlerin denize döküldüğü yer olduğu için Konak’ta 30 Ağustos’u farklı duygularla kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyete bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağımızı bugün, buradan gösterdik. Atatürk, bu zaferi ekonomik zafer ve çağdaş medeniyet yolunda kazanılan zaferlerle de taçlandırdı. Biz Cumhuriyeti, Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet olarak tanıyoruz. Böyle tanımaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.”

KARŞIYAKA’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

izmir-de-30-agustos-zafer-bayrami-coskusu-774889-1.

Zafer Bayramı kutlamaları, pandemi nedeniyle gölgede kalırken Kaymakamlık önünde sakin bir çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Ertuğrul, CHP’li meclis üyeleri, bürokratlar, kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sırayla Ata’nın huzuruna konulmasının ardından tören sona erdi. Bayramı buruk şekilde kutlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyük Taarruz’un ne kadar güç koşullarda gerçekleştirildiğine, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti. 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan taarruzun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirten Başkan Tugay, “Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi

BAYRAKLI’DA ZAFER BAYRAMI

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Sosyal mesafe kuralına uyularak açık alanda gerçekleştirilen spor aktivitelerine katılan gençler; eğlenceli bir akşam yaşadı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da, Zafer Bayramı dolayısıyla, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yılı dolayısıyla 7-17 yaş arası gençlere yönelik etkinlik düzenledi. Büyük zaferin anısına hazırlanan kutlama programı kapsamında survivor parkuru, penaltı atışları, basketbol atışları, halat çekme, pinpon topu taşıma, bovling, çuval ve çember isabet yarışları gibi eğlenceli aktivitelerde 7-17 yaş arası gençler bir araya geldi. Cumartesi günü Soğukkuyu Semt Parkı'ndaki kutlama programı, şenlik havasında gerçekleşti. Etkinlik öncesi katılımcılar, dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralları gözetilerek düzenlenen etkinlikte, gençler hem eğlendi, hem spor yaptı. Müsabakalarda derece alan çocuklara günün anısına sürpriz hediyeler verildi.

BUCA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

izmir-de-30-agustos-zafer-bayrami-coskusu-774890-1.

30 Ağustos Zafer Bayramı, 98’inci yıl dönümünde Buca’da coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören Çevik Bir Meydanı’nda gerçekleşti. Törene, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın yanı sıra Buca’daki kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından Atatürk anıtına çelenk kondu.

Resmi törenin ardından kutlamalar Atatürk Maskı’nda devam etti. Günler öncesinden ilçeyi Türk bayrakları ve dev Atatürk bayraklarıyla donatan Buca Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Atatürk Maskı’na taşıdı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Mask önünde Türk bayrağı ve Atatürk’ün resminin yer aldığı dev bayrak açıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Türk bayrağı, Başkan Kılıç ve Bucalı gençler tarafından Atatürk Maskı’na teslim edildi.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NDEN FLASH BELLEKTE NUTUK

Çiğli Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk, flash belleklere yüklenerek okul ve derneklere dağıtılmaya başlandı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Atatürk’ün Cumhuriyet tarihini, Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’tan Cumhuriyet sonrası inkılap dönemine kadar olan zaman aralığında anlattığı büyük eser Nutuk’u herkesin okuması için harekete geçti. Gümrükçü, Nutuk yüklü flash bellekleri başta çocuk ve gençler olmak üzere herkesin okuyabilmesi için ilçedeki okul ve derneklere dağıtılmasını sağladı.

Büyük eser Nutuk’u 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yılında dağıtmaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Utku Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir emriyle başlayan,Dumlupınar’da sonuçlanıp, İzmir’in kurtuluşu ile taçlanan büyük zaferimizin 98. yıldönümü kutlu olsun. Zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu anlamlı günün coşkusunu yaşatmak ve başta gençler olmak üzere dileyen arzu eden herkesin okuyabilmesi için tarihimiz açısından büyük önem taşıyan Nutuk’u dağıtmaya karar verdik.Atamızın ölümsüz eseri yolumuza ışık tutmaya devam edecek.”

GÜZELBAHÇE’DE 98. YIL GURURU

30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk töreni Güzelbahçe Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Çelenk törenine Güzelbahçe Kaymakam’ı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ferudun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri ve halk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk büstüne çelenkler sunuldu.

Zafer Bayramı’nın anlam ve önemiyle ilgili konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ”Bugün Zafer Bayramımızın şan ve şerefle dolu 98. yılı. Tek, ebedi ve ezeli Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelemizin Cumhuriyetimizin, kuruluşumuzun, kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın kazanılmasının en büyük günlerinden biridir 30 Ağustos Zafer Bayramı. Ama isteriz ki hep barışların, kardeşliklerin, el ele bütünleşerek, sosyal refah içerisinde huzurlu bayramlarda buluşalım. Özgürlük ve bağımsızlığımıza sahip çıkalım. Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatalım. Bugünleri bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz” dedi.

NARLIDERE’DE BURUK KUTLAMA

izmir-de-30-agustos-zafer-bayrami-coskusu-774891-1.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü Narlıdere Şehitliği’ndeki çelenk koyma töreni ile kutlandı. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak gerçekleşen törende; Garnizon Komutanlığı, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri şehitlik anıtına bırakıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “98 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesi sonsuza kadar sönmeyecek! Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kanlarıyla, canlarıyla bize bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz” dedi.