Barış Vakfı, “Barış Açısını Savunmak ve STK’leri Güçlendirme/Geliştirme” projesi kapsamında İzmir’de toplantı düzenledi

İzmir’de barış konuşuldu

NAMIK ALKAN

Merkezi İstanbul’da bulunan Barış Vakfı, “Barış Açısını Savunmak ve STK’ları Güçlendirme/Geliştirme” projesi kapsamında İzmir’de toplantı düzenledi. Çalışma toplantısının Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin katkıları ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Kaya Prestige Otel’de düzenlenen toplantıya 40 yakın çatışma çözümü üzerine çalışan STK temsilcisi, akademisyen ve aktivist katıldı. Moderatörlüğünü Dr. Zeki Gül’ün yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan Barış Vakfı Yönetim Kurulu başkanı Hakan Tahmaz, bugün her zamankinden daha çok barışı savunmak zorunda olduklarını kaydetti.

Doç.Dr. Esra Elmas, “Çatışma çözümünde STK’ların çalışma alanları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’de uzun bir çatışma tarihinin olduğunu fakat buna karşılık kısa bir barış tarihinin olduğunu anlatan Elmas, gelinen noktada en milliyetçi kesimlerin dahi barışın silahla değil, diyalogla sağlanabileceğini ikna olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Kıvılcım Turanlı ise, “Barış hakkının ulusal ve uluslararası hukukta yeri” konulu bir konuşma yaptı. Turanlı, barış istemenin sadece naif bir talep olmadığını kaydederek, barış hakkının anayasada yer alması gerektiğini savundu. Prof. Fatma Ünsal Bostan ise “Barış dili ve yeni çalışma yöntemleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bostan konuşmasında, devamlı olarak barışı seslendirmek gerektiğini ifade etti.