İzmir’de başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri, gençler için hem sosyal hem de eğitici çalışmalar yürütüyor.

İzmir’de belediyeler gençler için neler yapıyor?

BİRGÜN/ İZMİR

Genç nüfusun yoğun olduğu kentlerin başında gelen İzmir’de belediyeler gençler için çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de gençlerin en büyük sıkıntısı işsizlik. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hem 2020-2024 stratejik planına katkı sağlayacak hem de işsizliği azaltacak yeni bir sistem kurdu. İşsizliğe karşı CV bankası oluşturan belediyeye online ortamdan başvurulabilecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın resmi web adresindeki bölümden T. C. kimlik numarası isim ve soyisim ile cep telefonu bilgileri girilerek yeni başvuru kabul edilecek. İzmirlilerin hizmetine sunulan bu uygulama ile yüz binlerce iş başvurusu sisteme düşecek ve yetkililer tarafından kolayca incelenebilecek. Ayrıca konu ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının web sitesinde ‘İnternet Üzerinden Yapılan Faaliyet Önceliklendirme Anketi’ oluşturuldu. Bu anket ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT faaliyetleri üzerinden ‘Öncelik verilmesi gerektiğini düşündüğünüz faaliyetleri işaretleyiniz’ seçeneği sunuldu.

BORNOVA BELEDİYESİ’NDE HOBİ KURSLARINDA ONLINE DÖNEM

Üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı Bornova ilçesinde ise, ‘Hobi ve Beceri Edindirme Kurslarını’ koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından bu yana youtube üzerinden sürdüren Bornova Belediyesi başta müzik olmak üzere tüm kurslarını canlı olarak vermeye başladı. Birden fazla kişinin görüşmesine imkan sunan ‘zoom uygulaması’ üzerinden canlı olarak devam edecek kurslar, haftada 4 saat olmak üzere iki ay sürecek. Eylül ayına sona erecek eğitimlerden bin 500 Bornovalı yararlanıyor. Bağlama, gitar, piyano, keman, klarnet, yan flüt, vurmalı çalgılar, çocuk korusu, halk oyunları, bale, seramik, resim, satranç ve el sanatları branşlarında kurslar; Bornova Merkez, Bornova Cumhuriyet Evi, Atatürk Mahallesi, Çamdibi, Altındağ, Pınarbaşı, Mevlana, Naldöken ve Doğanlar olmak üzere 9 noktada veriliyor. Bornova Belediyesi’nin fotoğrafçılık eğitimleri hem online hem açık alanda, zumba kursları ise sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde açık alanda devam ediyor.

GENÇLİĞİN KALBİ EFES SELÇUK’TA ATIYOR

Efes Selçuk da gençlik aktivelerinin merkezi ve gençlerin aktif olduğu bir kent olarak dikkat çekiyor. Selçuk Pamucak Sahili, geçtiğimiz yaz tadı müzikseverlerin damağında kalan Gezgin Fest İzmir’e de ev sahipliği yaptı. Hayko Cepkin, Haluk Levent, Melek Mosso, Can Gox, Teoman, Selda Bağcan gibi isimlerin 15- 18 Ağustos 2019’da sahne aldığı festival kapsamında 40 bin genç Efes Selçuk’a akın etti. Efes Selçuk Pamucak Sahili ayrıca 14- 16 Ağustos tarihlerinde EgeRail Yaz Kampı’na da ev sahipliği yapacak. Ayrıca TFF Plaj Futbolu Ligi’ne 5. kez ev sahipliği yapan Efes Selçuk Pamucak Sahili, 13- 15 Eylül tarihlerinde ligin resmi etabı olan Efes Selçuk Belediyesi Etabı ile de bir kez daha sporun merkezi olduğunu kanıtladı. Uzun sahil şeridi ile spor organizasyonları için tercih edilen adreslerin başında gelen Efes Selçuk Pamucak Sahili, bugünlerde Eylül ayında Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonları’nda 35 ülkeden 128 Takım ve 256 sporcuyu ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Efes Selçuk Pamucak Sahili’ni seçtiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyonlar kapsamında bu yıl 16-20 Eylül tarihleri arasında Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) U 18 Plaj Voleybolu Şampiyonası, 23-27 Eylül tarihleri arasında ise U 22 Plaj Voleybolu Şampiyonası düzenlenecek.

GAZİEMİRLİ ÖĞRENCİLERE TERCİH DESTEĞİ

Gaziemir Belediyesi’nin dar gelirli öğrencilere destek vermek amacıyla ücretsiz eğitim hizmeti verdiği Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu’nda, lise tercihi yapacak öğrencilere danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Liseye başlayacak öğrenciler, kurs merkezini ziyaret ederek rehber öğretmenlerden destek alabilecek. Öğrenciler, Liselere Geçiş Sınavı’nda aldıkları puana göre, rehber öğretmenlerin desteğiyle kendilerine uygun okulları belirleyebilecek. Gaziemir’de ikamet eden lise adayı tüm öğrenciler, 29 Temmuz tarihine kadar sürecek olan tercih danışmanlığı hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek. Danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrencilere GAZİDEK Ana Kurs Merkezi’nde ve GAZİDEK Sarnıç Kurs Merkezi’nde hafta içi her gün 08.30-17.30 saatleri arasında randevuyla hizmet verilecek. GAZİDEK Ana Kurs Merkezi’ndeki öğretmenlerle birlikte kendilerine uygun okulları belirlemek isteyen öğrenciler, 0232 251 85 12 numaralı telefonu arayarak randevu alabilecek. GAZİDEK Sarnıç Kurs Merkezi’nde görev yapan öğretmenlerden danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler ise 0232 281 56 64 numaralı telefondan randevu oluşturabilecek.

BAYSEM’DE ÖĞRENCİ SAYISI 940 OLDU

Bayraklı Belediyesi’nde Sosyal Etkinlik Merkezi’nde(BAYSEM), öğrencileri TEOG, LGS ve LYS’ye hazırlıyor. BAYSEM’de önceki dönem 700 olan öğrenci sayı 940’a çıkardı. 13 olan sınıf sayısını da açılan 7 yeni sınıfla birlikte 20 yaptı. Koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesi üzerine BAYSEM’de uzaktan online eğitime başlanıldı.