Gazetemizin dijital abonelik kampanyasının İzmir etabının tanıtımı önceki akşam görkemli bir etkinlikle gerçekleştirildi. Geceye sanat, medya, siyaset dünyasından birçok isim katılarak BirGün’e desteklerini yineledi

İzmir de ‘BirGün benim’ dedi

Gazetemizin dijital abonelik kampanyasının İzmir etabının tanıtımı önceki akşam görkemli bir etkinlikle gerçekleştirildi. Alsancak’ta bulunan Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda düzenlenen etkinliğe; sanat, siyaset dünyasından çok sayıda isim, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve BirGün okurları katıldı. Katılımcılar ‘BirGünBenim’ kampanyasına destek vererek dijital abone oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “BirGün umut demektir. Tüm emekçilerini selamlıyorum sonuna kadar destekçinizim” diye konuştu.

BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, “Doğruyu arayan insanlar olarak tarih yazıyoruz” diyerek iktidarın baskısına karşı mücadeleyi büyüteceklerinin altını çizdi. BirGün’ün sırtını halka dayadığını dile getiren BirGün yazarı Barış İnce ise, “BirGün gazetesi 15 yıldır patronsuz bağımsız 1 gazete olarak hayatını sürdürüyor ve sırtını halka dayıyor. Hedefimiz İzmir’de bin abone.. Patronsuz ve bağımsız medyanın en büyük örneğidir BirGün gazetesi” diye konuştu.

BirGün yazarı Zeynep Altıok Akatlı da, BirGün’ün bir mensubu olmanın kendisine gurur verdiği dile getirdi: “Ne yazık ki Türkiye’de hiçbir özgür medya organı bırakmadıkları bir döneme şahitlik ediyoruz. Bize özgür basının gerekliliklerini yerine getirmeye çalışan BirGün gazetesinin bir mensubu olmak benim için bir gurur. En fazla tutuklu gazeteci bu ülkede bu günlerde BirGün gibi gazetelerimizin varlığı çok önemli. BirGün bütün bu kakofoni içinden bize nefes aldıran bir kurum. O yüzden hepimizin desteğiyle BirGün yaşasın diyoruz.”

Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda düzenlenen etkinliğe; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 26.Dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, 24.Dönem CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi ve İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, TGS İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, Gazeteciler Okan Yüksel, Cemalettin Özdoğan, Sanatçı Ercan Kesal, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Sol Parti PM üyesi Ozan Can, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP Karabağlar eski İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Hulusi Sarıkaya, Çiftçi-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Adnan Çobanoğlu, Eski İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin, İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, TAKSAV İzmir Temsilcisi Yasemin Sağlam, Avukat Şehrazat Mercan, Avukat Senih Özay ile sendika, oda ve dernek temsilcileri ile BirGün okurları katıldı.

Öte yandan BirGün gecesine; Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Buca Belediye Başkanı Av.Erhan Kılıç, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Efe Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de çelenk göndererek destek oldular.