İzmir'de BirGün okurları, Ege Bölge Temsilciliği için buluştu

İzmir Alsancak'ta cumartesi akşamı BirGün gazetesi okurları, BirGün Ege Bölge Temsilciliği'nin açılış yemeğinde bir araya geldi.

200'e yakın konuğun katıldığı yemeğe, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti, sendika, meslek odası ve gazeteciler cemiyeti temsilcileri katıldı. Yemekte BirGün Yayın Kurulu üyesi Barış İnce de bir konuşma yaptı. Ege Bölge Temsilciliğinin amatör bir ruhla kurulmaya çalışıldığından söz eden İnce; Ege'deki talanın, iktidarın kültürel ve mezhepçi kuşatmasının, çevre katliamlarının daha fazla gündeme gelmesi için çalışacaklarını söyledi.

TAKSAV ile ortaklaşa çalışacak olan temsilciliği BirGün seminerlerine katılan pek çok gencin amatör bir ruhla sahiplendiğini belirten İnce, "Solda bir başarı öyküsü yok diyenlerin bakabileceği bir umut ışığıdır BirGün. Bu ülkede yılmadan haber yapan, yazan, gündem belirleyen gazetemize daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. 14 yıllık yayın hayatında BirGün hakkında pek çok eleştiri yapılabilir ama kimse 'korktu' diyemez" şeklinde konuştu.

Hakan Ünal ve arkadaşlarının müzik dinletisiyle renklenen yemeğe Uşak, Manisa, Bergama, Kuşadası gibi pek çok il ve ilçeden de BirGün okurları katıldı. TAKSAV'ın Kahramanlar'da bulunan ofisinde faaliyet gösterecek olan temsilciliğin genç gazeteciler için bir okul görevi görmesi planlanıyor.

izmir-de-birgun-okurlari-ege-bolge-temsilciligi-icin-bulustu-537438-1.izmir-de-birgun-okurlari-ege-bolge-temsilciligi-icin-bulustu-537439-1.izmir-de-birgun-okurlari-ege-bolge-temsilciligi-icin-bulustu-537440-1.