İstanbul’da kriz devam ederken İzmir’in Narlıdere, Buca, Dikili, Menemen ve Menderes ilçelerinde seçilen CHP’li başkanlar mazbatalarını alarak göreve başladı. Devir teslim törenlerinde konuşan CHP’liler tarafsızlık vurgusu yaptı, İstanbul’da da bir an önce mazbatanın teslim edilmesini istedi. • Narlıdere: Her haneye hizmet götüreceğiz Narlıdere’de belediye başkanı seçilen Ali Engin,mazbatasını aldı. Engin, yerel seçimlerde yüzde 80 oy […]

İzmir’de CHP’li başkanlar göreve başladı: Mazbatalar ‘tamam’ sıra hizmette

İstanbul’da kriz devam ederken İzmir’in Narlıdere, Buca, Dikili, Menemen ve Menderes ilçelerinde seçilen CHP’li başkanlar mazbatalarını alarak göreve başladı.

Devir teslim törenlerinde konuşan CHP’liler tarafsızlık vurgusu yaptı, İstanbul’da da bir an önce mazbatanın teslim edilmesini istedi.

• Narlıdere: Her haneye hizmet götüreceğiz

Narlıdere’de belediye başkanı seçilen Ali Engin,mazbatasını aldı.

Engin, yerel seçimlerde yüzde 80 oy oranıyla rekor kıran Engin, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Bu görevi büyük bir sorumluluk duygusuyla devralıyoruz. 5 yıl boyunca gece gündüz çalışacağız ve bize verilen bu göreve layık olmaya çalışacağız. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Narlıdere’mizi en güzel noktalara hep birlikte taşıyacağız. Ayrım yapmadan her mahalleye, her haneye hizmet götüreceğiz” diye konuştu.

• Konak: Gözünüz arkada kalmayacak

Konak Belediye Başkanı seçilen Abdül Batur ise “Hem Narlıdere’de hem de Konak’ta çok güzel neticeler aldık. Gözümüzü arkada bırakmayacak bir kardeşime görevi devretmenin onurunu yaşıyorum” dedi.

• Dikili: Daha yaşanabilir bir Dikili’yi hep birlikte yaratacağız

Yüzde 57’lik oy oranı ile Dikili Belediye Başkanlığını kazanan Adil Kırgöz de mazbatasını alarak göreve başladı. Belediye binası önünden yurttaşlara seslenen Adil Kırgöz, “Hiç kimseyi ötekileştirmeden, parti ve insan ayrımı yapmadan, herkesi kucaklayarak belediye başkanlığı yapacağım. Gece gündüz demeden bu ilçe için çalışacağım. Ben herkese eşit mesafedeyim. Aşkla Dikili, başka Dikili diyoruz. İlçemiz birçok konuda eksik kaldı ama çok kısa bir zamanda çok şeyin hızlıca değiştiğini göreceksiniz. Daha modern, daha kaliteli, daha yaşanabilir bir Dikili’yi hep birlikte yaratacağız” şeklinde konuştu.

• Menemen: Aksoy göreve başladı

Menemen’in yeni belediye başkanı seçilen Serdar Aksoy görevine başladı. Aksoy, “Her gün halkıyla yan yana olan bir başkan olacağım. Belediye başkanı seçilen kişi hangi partiden seçilmiş olursa olsun, tüm siyasi partilerin üstündedir. Çünkü o Belediye’ye hizmet edecektir. Bu mahalleden bize yüksek oy çıktı hizmet edelim, bu mahalleden düşük oy çıktı hizmet etmeyelim ‘ mantığı artık yoktur Menemen’de. Tüm mahallelerimize eşit hizmet sunacağız” ifadelerini kullandı.

• Menderes: Korku imparatorluğunu yıktık

Yönetimi daha önce AKP’de olan belediyelerden Menderes’te CHP’li Mustafa Kayalar göreve başladı. Mazbatasını alan Kayalar, “Ben, bana oy veren vermeyen tüm Mendereslilerin belediye başkanı olacağım. Bu konuda hiç kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın” dedi. Kayalar, şöyle devam etti: “Menderes’te korku imparatorluğunu yıktık. Artık korku yok, huzur var, mutluluk, arkadaşlık, kardeşlik olacak. Amacım, esnafın, köylünün, çiftçinin, Menderes’te yaşayan herkesin lokmasını büyütmek. Menderes kazanacak, demiştim.”

KILIÇ, KOLTUĞUNA OTURDU

Buca Belediye Başkanı seçilen Erhan Kılıç, mazbatasını aldıktan sonra görevi devraldı. Eski Başkan Piriştina’ya plaket veren Kılıç, “5 yıl boyunca sayın başkanımızla beraber çok güzel bir mesai geçirdik. Başkanımıza Buca’da vermiş olduğu sosyal belediyecilik mücadelesinden dolayı da tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Kılıç Belediye önünde toplanan Bucalılara seslendi: “Bugünden itibaren tüm Bucalıların Başkanı olacağım. Bir buçuk ay önce bir yola çıktık. Zor bir süreçti, gece gündüz demeden çalıştık. Girmedik sokak, cadde sıkmadık el bırakmadık.

Tüm Türkiye’de sosyal belediyecilik nasıl yapılırmış, halkla beraber belediyeler nasıl yönetilirmiş bunu göstermek için geliyoruz dedik ve tüm Türkiye’deki halkımız bu teveccühü gösterdi. İzmir’i de aldık, Buca’yı da aldık, ilçeleri de aldık, Ankara’yı da aldık ve en önemlisi İstanbul’u da alacağız. Artık tüm Bucalının Belediye Başkanıyım, tüm Bucalının hizmetkârıyız.”