İzmir’de odalar ve çevre örgütleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada ekolojik yıkıma karşı dayanışma göstererek direnmeye devam ettikleri belirtildi. Açıklamanın ardından yapılacak ekolojik mücadele yürüyüşüne ise polis izin vermedi.

İzmir'de ekoloji yürüyüşüne izin yok

Aycan KARADAĞ

İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Konak Kent Konseyi, Ege Kent Konseyleri Birliği, İzmir Kent Konseyleri Birliği, EGEÇEP, İZÇEP ve İzmir Yaşam Alanları tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamaya başta SOL Parti olmak üzere siyasi partiler ve STK’lar da destek verdi. Açıklamanın ardından yapılacak ekolojik mücadele yürüyüşüne ise polis, pandemiyi bahane ederek izin vermedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, çevre sorunları geçmişten günümüze artarak devam ettiğini belirterek, “Kapitalist düzenin kar hırsına dayanan ve tüketimi sürekli destekleyen ve yönlendiren yönetim anlayışı, doğanın yaşamsal varlıklarını giderek artan bir hızla ortadan kaldırıyor. İnsan eli ile yürütülen tüm faaliyetler, küresel ölçekte felaketler yaratmaya devam ederken ekolojik yıkımı yaşadığımız süreç, geri dönüşü olmayan yaşamsal bir sorun olarak büyüyerek devam ediyor. Çevre Gününde mesajlar, yok ettiğimiz Ekosistemi iyileştirebilmek, geri döndürebilmek için veriliyor. Kentlerimizde, yaşam alanlarımızda çevre sorunlarına, ekolojik yıkıma dikkat çekiyor, mücadele çağrısı yapıyor, ekolojik yıkıma karşı direniyoruz” diye konuştu.

izmir-de-ekoloji-yuruyusune-izin-yok-885036-1.

Mumcu şunları söyledi: “Çevre sorunlarının yaşamdan, toplumsal sorunlardan ayrılamayacağını biliyoruz. Çevre mücadelesinin aynı zamanda bir yaşam mücadelesi, hak mücadelesi, emek mücadelesi, adalet mücadelesi, demokrasi mücadelesi olduğunu biliyoruz. Bu mücadele içerisinde bilim, mühendislik ve planlama ışığında kamu ve halkın yararına, kentimizde, ülkemizin her köşesinde varız, var olacağız.”

izmir-de-ekoloji-yuruyusune-izin-yok-885037-1.