İzmir Valiliği'ne bağlı İl Hıfzıssıhha Kurulu, hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarına gidenlerin ve hafızların "kısıtlamalardan muaf" tutulmasını kararlaştırdı. Bu kişilerin toplu ulaşım araçlarını da kullanabileceği bildirildi.

İzmir’de hafızlar kısıtlamalardan muaf tutuldu

Berkay SAĞOL

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında köy okullarıyla başlayan yüz yüze eğitim süreci, kademeli olarak diğer kurumlarda da başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 10 Şubat 2021 tarihinde hafızlık eğitimi veren Kuran kurslarında 15 Şubat’tan itibaren yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı.

Bu çerçevede İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında öğrenci, kursiyer, öğretici ve çalışanların durumlarını, kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 30.11.2020 tarihli ve 20076 sayılı Genelgesi ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına,

Hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarının öğrenci/kursiyer/öğretici/çalışanlarından 65 yaş ve üzerinde kalanlar ile 20 yaş altında kalanların İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 30.11.2020 tarih 20077 sayılı Genelgesi ile getirilen şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

ÖSYM SINAVLARI İÇİN KARAR

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu ayrıca, ertelenen ÖSYM sınavlarına katılacak kişilerin ve bir refakatçilerinin sokağa çıkma yasağından muaf olacaklarını bildirdi. Sınava girecek kişiler, yanında sınava giriş belgesini, sınav görevlileri ise sınava ait görevlendirme belgelerini göstermek zorunda.