İzmir’de işçiler işe iade talebiyle eylem başlatıyor
Fotoğraf: MA

HABER MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi taşeronu Ozan Grup Otomasyon Peyzaj İnşaat Temizlik Taahhüt Limited Şirketi’nde çalışan 31 Toplum Sağlığı ve Evde Bakım emekçisi işten çıkarıldı. 21 Temmuz tarihinde işten çıkarılan emekçiler, taşeron şirketin değişmesiyle birlikte kendilerine haber dahi verilmeden kovulduklarını belirtti.

Şirket yetkililerini arayan işçilerin telefonları açılmazken, belediye yetkilileri de işçilerle görüşmedi. 2 ile 5 yıl arasında çalışan işçilere kıdem ve ihbar tazminatlarına yönelik de bilgi verilmezken, emekçiler işe iadelerini talep ediyor. Ocak ayında işten çıkarılan emekçilerle bir araya gelen işçiler, taleplerinin karşılanması için İzmir Konak’ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet binası önünde bugünden itibaren oturma eylemine başlatacak.

İşçilerden hemşire olarak çalışan Melisa Esen, şartnameye dahil edilmediği için ocak ayında işten çıkarıldığını söyledi. 7 aydır hakkını aramak için mücadele ettiğini belirten Esen, “5 yıldır çalışan işçiler, dahil oldukları gruptan çıkarılarak işten atıldıklarını anladılar. Yıllardır pandemi, hiçbir zorluk demeden çalıştık. Hakkımızda hiçbir şikâyet olmadan çalıştık. Ama hiçbir sebep göstermeden bizi işten çıkardılar. Biz işimize iademizi istiyoruz. Olumlu sonuç alana kadar buradan ayrılmayacağız. Hakkımızı savunacağız” diye konuştu