İzmir’de düzenlenecek VI. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi'nin başlığı 'Kadın Emeği ve Sağlık' olarak belirlendi. Kongre, 21-23 Şubat tarihlerinde düzenlenecek

İzmir’de 'Kadın Emeği ve Sağlık Kongresi' düzenleniyor

BİRGÜN İZMİR

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ile İzmir Tabip Odası tarafından düzenlenen, 21-23 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek VI. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi’nin başlığı “Kadın Emeği ve Sağlık” olarak belirlendi.

Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenecek kongre öncesi konu ile ilgili olarak bugün İzmir Tabip Odası toplantı salonunda bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, İzmir Tabip Odası Üyesi Dr. Firdevs Çetin Uysal, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Mübetcel İlhan, düzenleme kurulu üyesi hekimler ve İzmir Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu üyeleri katıldı.

TÜM KADINLAR DAVETLİ

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, İzmir “Kadın Emeği ve Sağlık” Kongresine tüm kadınlar davetli olduğunu söyledi. Obuz, kongre hakkında şu bilgileri verdi:

“Kongremizde ilk gün “Kadın emeğinin dünü bugünü”, “Kapitalizmde kadının görünmeyen emeği”, “Geçmişten günümüze sağlıkta kadın emeği”, “Sağlıkta kadın emek mücadelesi”, “Örgüt içi istismar ve ifşa süreçleri” başlıklarında paneller ve konferanslar gerçekleşecektir. İkinci gün programında ise “Kapitalizmin krizi, kadın emeği ve kadın sağlığı”, “Kadın sağlık çalışanlarının çalışma yaşamı”, “Sağlık, işsizlik ve göçmenlik”, “Kadın sağlık çalışanı olmak” başlıklarında sunumların ve tartışmaların yürütüleceği oturumlar yer alacaktır. Kongrenin son günü olan üçüncü gününde “Kadın emeğinin örgütlenmesi” başlığında bir forum gerçekleştirilecek ve kolektif bir tartışma yürütülecektir. Pek çok bilim alanından panelistlerin yer alacağı oturumların, sözel ve poster bildiri oturumlarının bilgi paylaşımı ve verimli tartışmalarla hepimizi zenginleştireceği, kongrenin amacına ulaşmasında çok değerli katkılar sağlayacağı umuduyla tüm kadınları aramızda görmekten onur duyarız.”