İzmir’de KHK’liler 117’nci haftada eylemde

Arda Özarda

İzmir’de KHK’ler ile ihraç edilen kamu çalışanlarının yaklaşık 2 yıl önce başlattıkları oturma eylemi, 117’nci haftasını geride bıraktı. Dün de, Karşıyaka iskele karşısında bir araya gelen kamu çalışanları oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “Barış ve kardeşliğin tesis edilmediği bir ülkede demokrasinin gelişmeyeceğini, hukukun bir bütün olarak işletilmeyeceğini, emeğin hakları mücadelesi önünde önemli bir engel teşkil edeceğini savunduk. Barış talebimizi her gün biraz daha güçlendirerek ileriye taşıdık. Paneller, mitingler düzenledik. Konferanslar ve çeşitli eylemler yaptık. Bunlardan biri de planladığımız 10 Ekim Ankara barış mitingiydi. 4 yıl önce Türkiye’nin dört bir yanından barış talebini daha güçlü haykırmak için Ankara’ya akmıştık. 103 canımız patlayan bombalarla hayatını kaybetmiş yüzlerce yaralı hastanelere kaldırılmıştı. Suruç’ta, Adana’da, Diyarbakır’da patlayan bombalar gibi. Bu patlamalarda yaşamını yitirenleri anıyor, mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

“EMEKÇİLER DİZ ÇÖKMEDİ ÇÖKMEYECEK”

Hükümetin türlü baskılarına boyun eğmediklerini ve hiçbir zaman eğmeyeceklerini aktaran Kılıç, “Onurlu bir insan olarak yaşamanın yolunun barış ve demokrasi mücadelesinden geçtiğinin bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki, işimize dönmenin yolu mücadelemizi daha da büyütmek, örgütlenmek, emek, barış ve demokrasi mücadelesinde ısrar etmektir. Bin bir emekle yıllarımızı vererek elde ettiğimiz işimizi mutlaka geri alacağız” diye konuştu.