İzmir'de Newroz, 20 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak. HDP İzmir İl Örgütü, kutlamalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Böylesi kritik bir dönemde Newrozu karşılıyoruz. Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim" ifadelerini kullanıldı.

İzmir’de Newroz, Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak

BİRGÜN EGE

İzmir'de Newroz kutlamaları programı açıklandı. 20 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak. HDP İzmir İl Örgütü, kutlamalara katılım için basın açıklaması düzenlendi.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, son derece önemli ve kritik bir dönemeçte bulunduklarını belirterek, “AKP-MHP faşizminin halklara karşı yürüttüğü dur durak bilmeyen azgınca sömürü, saldırı ve baskı uygulamaları doruk noktasına ulaşmış bulunmaktadır. Hegemonik güçlerin ürettiği yapısal krizleri ve Ortadoğu’da devam eden kesintisiz güç savaşlarını fırsat bilen AKP-MHP iktidarı Kürtler başta olmak üzere tüm toplumsal muhalefet dinamiklerinin tasfiyesini esas alan faşist bir rejimi tahkim etmeye çalışmaktadır. Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşı milliyetçi retorik üzerinden sürekli üreterek halklar arası bir kutuplaşma ve çatışmaya zemin hazırlamaktadır” diye konuştu.

Son olarak Tekgür, şunları dile getirdi: “Böylesi kritik bir dönemde Newrozu karşılıyoruz. Newroz mücadele tarihimizin her aşamasında yeni bir ruhla ayağa kalktığımız, birlik olduğumuz, ölü toprağını üzerimizden attığımız, yeni atılımlar gerçekleştireceğimiz ve mücadele bayrağını yükselterek zafere yürüdüğümüz müjdeli bir gündür. Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim.”