İzmir'de polis sabah erken saatlerde yaptığı operasyonla Gezi Direnişi sırasında başından gaz kapsülüyle vurularak günlerce komada bırakılan Mustafa Ali Tombul'u da gözaltına aldı

İzmir'de operasyon: 3'ü çocuk 11 kişi gözaltına alındı

GÜLSEN CANDEMİR

İzmir’de Halk Cephesi üyelerine sabahın erken saatlerinde operasyon yapıldı. 3’ü 18 yaşından küçük 11 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Avukat Dinçer Çalım, kesinleştiremedikleri bilgiye göre 11 kişinin Çağlayan Adliyesi’ndeki olayın ardından yapılan eylemlere katıldıkları için operasyon yapıldığını ifade etti. Çocukların ilk gün serbest bırakılmasını beklediklerini söyleyen Dinçer Çalım, 18 yaş üstündekilerin ise bugün sorgulanıp mahkemeye çıkarılmasını tahmin ettiklerini aktardı.

Gözaltına alınanlardan 18 yaşından küçük olan Mustafa Ali Tombul İstanbul’da katıldığı Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz kapsülü ile ağır yara almış, beyninde oluşan hasar nedeni ile uzun bir süre tedavi görmüştü.

M.A.T.’nın başına aldığı darbe nedeni ile hiçbir dava açılmazken, o İzmir’deki eylemlere katıldığı için adliyede hakim karşısına çıkmıştı.