İzmir’de, Tabip Odası ve diğer emek ve meslek örgütlerinin katılımı ile oluşturulan İzmir Sağlık Platformu,  Dr. Ersin Arslan’ın 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından öldürülüşünün yedinci yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenledi. Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın bir an önce çıkarılması ve Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” […]

İzmir’de sağlık çalışanları sokağa çıktı

İzmir’de, Tabip Odası ve diğer emek ve meslek örgütlerinin katılımı ile oluşturulan İzmir Sağlık Platformu,  Dr. Ersin Arslan’ın 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından öldürülüşünün yedinci yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenledi.

Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın bir an önce çıkarılması ve Dr. Ersin Arslan’ın öldürüldüğü tarih olan 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesi talebiyle düzenlenen etkinlikler, bu sabah 08.30’da saygı duruşuyla başladı.

Sağlık çalışanları, tüm sağlık kurumlarında (Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Özel Tıp Merkezleri ve Özel Hastanelerde) şimdiye kadar kaybedilen sağlık çalışanlarının anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Öğle saatlerinde Konak Eski Sümerbank önünde geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyen sağlık çalışanları, sağlık alanında şiddetin bir an önce son bulmasını istediler.

İzmir Sağlık Platformu adına basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Mübeccel İlhan, arkadaşlarının sağlık hizmeti üretirken yaşamlarını kaybettiklerini belirterek, “Sağlıkta şiddet bitmiyor, gün geçmiyor ki yeni ve planlanmış saldırılarla karşı karşıya kalmayalım. Daha dün Adana’da bir Aile Sağlığı Merkezi’nde korkunç bir saldırı ile yüz yüze kaldık. Yine geçtiğimiz hafta Konya’da bir hemşire darp edildi.Tüm bu saldırılardan sonra kimi zaman iş bıraktık, kimi zaman hastanelerimizin, sağlık kurumlarının bahçelerine çıktık, uyarı eylemleri yaptık. Ancak iktidar tüm bu katliamları ve sağlık çalışanlarının sağduyusunu görmesine karşın sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmadı.” dedi.

Dr. İlhan, Sağlık Bakanlığı’nı emek ve meslek örgütleri ile birlikte hareket etmeye çağırdıklarını belirterek, 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” olarak kabul edilmesini istediler.