Polis ekipleri, İzmir'in Çiğli ilçesinde sahte içkiyle mücadele kapsamında bir depoya operasyon yaptı. Operasyon kapsamında yaklaşık 5 ton etil alkol ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de sahte alkol operasyonu: 5 ton etil alkol ele geçirildi

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir depo ve araca gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 5 ton sahte etil alkol ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan H.G. isimli şahsın İzmir'de ölümlerle sonuçlanan sahte alkol dağıtımını yapan kişi olduğu değerlendiriliyor.

DHA'nın aktardığına göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte içki ile mücadele kapsamında, İzmir'de etil alkol dağıtımı yapan bir şüpheliyi tespit etti. Harekete geçen ekipler, H.G. isimli şüpheliyi takibe aldı. Yapılan çalışmalar kapsamında, şüphelinin Çiğli ilçesinde bir depoya geldiği saptandı. Bunun üzerine, operasyon başlatan ekipler, söz konusu depoya baskın düzenledi.

izmir-de-sahte-alkol-operasyonu-5-ton-etil-alkol-ele-gecirildi-791761-1.

Depoda ve bir araçta yapılan aramada 5 litrelik bidonlar halinde 5 ton etil alkol ele geçirildi. Ayrıca, İzmir'de etil alkolün dağıtımında kilit isim olduğu öğrenilen H.G. isimli şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan H.G.'nin etil alkol bulunan araçla dağıtım yaptığı öğrenildi. Depoda ayrıca çok sayıda aroma, etiket ve bidon kapağı bulundu. Ele geçirilen yaklaşık 5 ton etil alkol ile diğer malzemelere el konulurken, olayla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın ve Kırıkkale'de, 9 Ekim'den bu yana sahte alkolden zehirlendiğini belirtilen 30 kişi yaşamını yitirmişti. Ölümle sonuçlanan zehirlenmelerle ilgili soruşturmalar sonucunda 20 kişi gözaltına alınmıştı.