İzmir’de seyir halindeki metro raydan çıkarak duvara çarptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan kazada herhangi can kaybı yaşanmadığını ve yaralı olmadığını açıklarken, olayla ilgili teknik çalışma ve soruşturma başlatıldı.

İzmir'de seyir halindeki metro, raydan çıkarak duvara çarptı
Fotoğraf: İHA

BİRGÜN EGE

İzmir’in Bornova ilçesinde seyir halindeki metro, Sanayi durağında raydan çıkarak duvara çarptı. Meydana gelen kazada herhangi bir can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda ekibin sevk edildiği de öğrenildi.

Kaza sırasında metroda bulunan yolcular tahliye edilirken, İzmir Metro A.Ş. tarafından kazanın yaşandığı bölgede teknik çalışma ve soruşturma başlatıldı. Metro seferleri Fahrettin Altay-Halkapınar istasyonları arasında 5 dakikada bir, Halkapınar-Evka 3 istasyonları arasında ise tek hattan olacak şekilde 15 dakikada bir sürüyor.

Ayrıca Halkapınar-Evka 3 arasındaki güzergâhta ESHOT otobüslerinin çalıştığı açıklandı. Öte yandan seferlerin aksamasından dolayı diğer duraklarda da yoğunluk oluştu. 

Kaza sırasında metro içinde bulunan yolculardan biri ise yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Metro durağa yaklaştığında arka taraftan ses geldi daha sonra çarpma sesini duyduk. Sarsılmanın etkisiyle herkes birbirine çarptı, yere düşenler oldu. Acil çıkış kolunu kullanarak dışarıya çıktık. Çıktığımızda da arkadaki vagonlardan birinin duvara çarptığını gördük.”

TRENİN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Evka 3 yönünde sefer yapan metro trenimizin son vagonu, Sanayi İstasyonu girişinde raydan çıkmış ve peron duvarına çarpmıştır. Yaralı olmaması en büyük sevincimizdir. Kazanın nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatılmıştır. Trenin kaldırılması çalışmaları sürmektedir. Tek hattan işletim, 15 dakikada bir servis olacak şekilde devam etmektedir” denildi.