Büro Emekçileri Sendikası, SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde açıklama yaparak 3600 ek gösterge ve EYT ile nedeniyle artan iş yüküne karşı mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

İzmir'de SGK çalışanları iş yavaşlatma eylemine başladı

BirGün EGE

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) örgütlü sendikalar, 3600 ek gösterge ve EYT ile birlikte artan iş yüküne karşı çalışanların taleplerinin karşılanması için eylem kararı aldı. SGK çalışanları bugün iş yavaşlatma eylemine başladı.

SGK’da örgütlü olan Büro-İş, Yurt-Sen, Büro Ailesi Sendikası (BAL-SEN), Bağımsız Büro-Sen, Büro Hak-Sen, Şehit Gazi-Sen Büro, Adalet Sen, Savunma, Büro ve Devlet Hizmetleri Sendikası (SAVDES SEN) ve Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen), çalışanların iş yükü altında ezildikleri gerekçesi ile taleplerinin karşılanması için iş yavaşlatma kararı aldı. Büro Emekçileri Sendikası (BES), SGK İzmir İl Müdürlüğünün önünde basın açıklaması düzenledi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube başkanı Mustafa Güven, İzmir’de EYT’den faydalanacak kişi sayısının yaklaşık 157 bin olduğunu ve borçlanmalar ile birlikte 200 bin başvuru olacağının tahmin edildiğini ifade ederek “Kayıtlı sigortalılık oranı en yüksek olan İzmir’de Türkiye ortalamasının üzerinde bir iş yükü olacağı, mevcut iş yükünün en az 5 sene boyunca 10 kat aratacağı aşikârdır. İzmir de yılda 23 bin dosya bağlayan personel nasıl olacakta kısa sürede 200 bin başvuruyu sonuçlandıracaktır. Sanki başvuran hemen bir ay sonra emekli aylığını alacakmış gibi açıklamalar yaparak SGK çalışanlarını adeta ateşe atmaktadırlar. Seçim vaatleriyle SGK çalışanları feda edilmektedir” dedi.

izmir-de-sgk-calisanlari-is-yavaslatma-eylemine-basladi-1121863-1.

‘SGK emekçisi artık yeter diyor’ diyen Güven, “SGK çalışanları ile vatandaşı karşı karşıya getirecek açıklamalar yapmak yerine acilen olabildiğince personel eksikliğinin giderilmesi gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için zaten gece gündüz demeden çalışan SGK emekçisi artık yeter diyor” diye konuştu.

Güven, Büro Emekçileri Sendikası adına talepleri şöyle sıraladı:

• “Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

• Sosyal Güvenlik Kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!

• Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK Emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz!

• Aynı, Hazine Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

• Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

• İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz!

• Yemek ve ulaşım hizmeti verilemeyen yerlerde 3000 TL Yemek ve 1000 TL Yol yardımı yapılmasını istiyoruz

• Acilen yeterli sayıda personel alınmalıdır.”