İzmir'in Narlıdere ilçesinde bir sitede çıkan ve 8 saat sonra kontrol altına alınan yangına ilişkin incelemelerini tamamlayan polis, kundaklama olup, olmadığının tespiti için binadan alınan numuneleri kriminal laboratuvara gönderdi.

Kaynak: DHA
İzmir'de site yangınında kriminal laboratuvar raporu bekleniyor
Fotoğraf: AA

İzmir'in Narlıdere ilçesinde çıkan yangında herhangi bir kundaklama olup olmadığına ilişkin soruşturma devam ediyor. 8 saatte kontrol altına alınan yangının ardından, başlatılan incelemeler kapsamında elde edilen numuneler kriminal laboratuvara gönderildi.

Sitenin güvenlik görevlilerinden birinin polise verdiği ifadesinde, elektrik panosunun yandığını gördüğünü söylediği öğrenildi. Soruşturma sürerken, yangının elektrik kontağından mı yoksa bir kundaklama sonucunda mı başladığının tespiti için, uzman ekiplerden gelecek raporun beklendiği belirtildi. 

Olay yeri inceleme ile itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Tüm dairelerde tek tek inceleme yapan ekipler, elde edilen bulgular ile toplanan delilleri savcılığa teslim etti. Polisin olay yeri inceleme ekiplerinin aldığı numuneler, ayrıca kundaklama olup, olmadığının tespiti için kriminal laboratuvara gönderildi. Ayrıca itfaiye raporunun hazırlanması içinde çalışmaların sürdüğü bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Narlıdere ilçesinde 27 Nisan'da saat 22.00 sıralarında 4 blok ve 168 daireden oluşan bir sitenin 3'üncü blokunda yangın çıkmış, site sakinleri kendi imkanları ile dışarı çıkarken, bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilmişti. Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangın, havadan ve karadan müdahale ile 8 saat sonra kontrol altına alınabilmişti. Ayrıca yangında 6 kişi dumandan etkilenirken, 1 kişi de ayağından yaralanmıştı.