İzmir'in Konak ilçesinde, bir otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 'Dobo Metin' lakaplı Metin Arslan hayatını kaybetti. Mehmet Ali Oğuz ise ağır yaralandı.

İzmir'de tribün liderinin otomobilini taradılar: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Fotoğraf: DHA

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Göztepe Köprüsü'nde meydana gelen olayda, Karşıyaka tribün lideri olarak bilinen 'Dobo Metin' lakaplı Metin Arslan ile Mehmet Ali Oğuz'un içerisinde bulunduğu otomobile silahlı saldırı düzenlendi.

Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Arslan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Oğuz ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan Metin Arslan hayatını kaybederken, Mehmet Ali Oğuz'un hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçtığı öne sürülen şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Saldırıda hayatını kaybeden Arslan'ın Karşıyaka tribün liderlerinden 'Dobo Metin' lakaplı Metin Arslan olduğu öğrenildi. Arslan'ın, İnciraltı semtindeki bir düğünden döndüğü sırada silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.

Metin Aslan Altar Toker ile İzmir'deki Gezi Parkı protestoları sırasında polise mukavemette bulundukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

DHA