İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Üniteks firmasına bağlı İnter Tekstil fabrikasında çalışan işçilerin 70 gündür maaşları ödenmiyor.

İzmir’de Üniteks işçileri 70 gündür maaşlarını alamıyor

AYCAN KARADAĞ

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Ege Organize Sanayi (BEGOS) Bölgesi’nde yer alan Üniteks firmasına iş yapan İnter Tekstil fabrikasında çalışan 160 işçi, 70 gündür maaşlarını alamıyor. İşçiler maaşları alabilmek için eylem başlattılar. İşçiler, maaşları ödenene kadar mücadele edeceklerini ifade ettiler.

Konu hakkında BirGün’e açıklamalarda bulunan DERİTEKS İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, “Bugün işveren, 10 tane işçi ile görüştü. İşçilerden zaman istemiş. İşçiler, maaşlarını almadan çalışmak istemediklerini dile getirdiler. Biz de bu sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

“MUHATAP BULAMIYORUZ”

Alagöz, şunları dile getirdi: “Fabrikada çalışan 160 arkadaş mesai ücretlerini alamamış durumdalar. Dün işçilerle bir toplantı yaptık. Çalışan arkadaşların mağduriyetleri var. İşletme sahibi ortada yok. Muhatap bulamıyoruz. Aralarından uzun süreli çalışan işçi arkadaşlarımız var. Durumlardan şikayetçi olan işçiler bir araya gelip eylem gerçekleştirmişler. Biz de sürece dün dahil olduk. Bugün işveren, 10 tane işçi ile görüştü. İşçilerden zaman istemiş. İşçiler, maaşlarını almadan çalışmak istemediklerini dile getirdiler. Biz de bu sürecin takipçisi olacağız.”