İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgın riski nedeniyle il sınırları içerisindeki AVM’lerin faaliyetlerini durdurmalarını istedi. Kazı gerektiren tüm altyapı çalışmalarını ikinci bir talimata kadar durduran İzmir Büyükşehir, koronavirüs salgını nedeniyle maske üretimine de başladı

İzmir'deki AVM'ler geçici süreyle kapanıyor

BİRGÜN İZMİR

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün yol açtığı salgına karşı mücadele her alanda sürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar doğrultusunda, insanların birbirine çok yakın olacağı konser, lokanta, kahvehane, bar, nargile salonu, tiyatro, sinema, her türlü kapalı çocuk oyun alanı (AVM ve lokanta içindekiler dahil), SPA ve spor merkezleri gibi birçok mekanın çalışması geçici bir süreyle durdurulmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasını en aza indirmek amacıyla yukarıda belirtilen yerlere ilave olarak insan sirkülasyonunun yoğun olduğu ve bulaşma riskinin yüksek olduğu alışveriş merkezlerinin (AVM) de geçici süreyle faaliyetlerinin durdurulmasının uygun olacağına karar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı doğrultusunda, Genel Sekreter Buğra Gökçenin imzasıyla bu karar İzmir'deki tüm AVM yönetimlerine elden tebliğ edildi.

KAZI GEREKTİREN ALTYAPIYA ÇALIŞMALARI DURDURULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle hayati önem taşıyan su, doğalgaz, elektrik ve fiber hatlarının zarar görmemesi için İzmir ili sınırlarındaki tüm altyapı çalışmalarını durdurma kararı aldı. Bu konuda daha önce uyarıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, buna rağmen altyapı çalışmaları nedeniyle hayati öneme sahip hizmet altyapısının zarar gördüğünü tespit etti. Bu nedenle, altyapıyla ilgili çalışmaların sadece arızalarla sınırlandırılmasını kararlaştırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe imzasıyla ilgili tüm kurumlara gönderilen yazıda acil durumlar için gerekli ekip ve ekipmanın hazır bulundurulması da istendi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR MASKE ÜRETMEYE BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle maske üretimine başladı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası, dikiş eğitmenleriyle günde ortalama 2 bin maske üretmeyi hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı tüm birimlerini harekete geçirdi. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Meslek Fabrikası’nın dikiş eğitmenleri de tıbbi maske üretimine başladı. Altı eğitmen ile günde ortalama 2 bin maske dikilmesi hedefleniyor. Hijyen koşulları dikkate alınarak üretilen maskeler, Türkiye’nin tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi başta olmak üzere aile sağlık merkezleri ve hastanelere verilecek.

Meslek Fabrikası’ndaki Fabrikasyon Laboratuvarı (FabLab) ise el dezenfektanı için devreye girdi. Deneme üretimiyle elde edilen el dezenfektanı ilk etapta Meslek Fabrikası çalışanlarına dağıtıldı. Yeni üretimler ise Meslek Fabrikası bünyesindeki kurs merkezlerinin girişlerine konulacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, Meslek Fabrikası’nın pasta ve aşçılık eğitmenlerinin de pasta, börek ve sarma gibi gıda ürünleri üretip, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin sağlık çalışanları başta olmak üzere sahada çalışanlara ulaştıracaklarını söyledi.